Новини

Власник клубу чемпіонату України висловився про мобілізацію футболістів

Власник друголігової «Кудрівки» Роман Солодаренко поділився своїм баченням ситуації з мобілізацією футболістів.

Однією з тем нещодавньої зустрічі президента УАФ Андрія Шевченка з представниками клубів ПФЛ стала мобілізація футболістів. Напередодні Солодаренко розповів про своє ставлення до цього питання.

«Обговорювалися питання єдиної бази обміну футболістів. Це теж важливо, бо це одна тих проблем, яка існувала між УАФ і ПФЛ. Це до питань, які не зовсім вдавалося вирішити. Але найголовніше, звичайно, проблема мобілізації була піднята. Те, що футболісти весь час на колесах, весь час в русі, збори, тренувальний процес. А переміщення призводять до отримання повісток. На жаль, ця проблема не вирішалась.

Я до кінця так і не зрозумів, хто все ж наклав табу. Це дуже проблематично. Бо футболісти — це люди, які сьогодні працюють і переміщаються по різних регіонах. А це тепер ускладнилось. І як з цим бути далі — мені важко сказати.

Хоча б для людей, які мають професійні контракти, можна отримати бронювання на період воєнного стану. Але це питання залишилось невирішеним. У мене два футболісти їхали підписувати контракт – отримали повістки. Футболісти величезну надію покладають на президентів клубів, що вони їх якось будуть захищати. Але як це робити — поки не розуміємо і не знаємо. Якщо під час чемпіонату, наприклад, 2-3 основних гравців заберуть, то як тоді команді грати. Ми вкладаємо кошти в тренувальні процеси і все інше — проходить півроку, і футболістів забрали. Що далі?

Ми ж граємо теж не просто задля власного задоволення, а для вболівальників, для перемог, для вирішення турнірних завдань, для підняття по лігах. Але як можемо вирішувати завдання, якщо у нас не буде ким вирішувати ці питання. Тому такі питання підіймалися», — розповів Солодаренко сайту Tribuna.com.

antonio

Recent Posts

Гравець збірної України зацікавив відомий європейський клуб

Центральний захисник луганської "Зорі" та молодіжної збірної України Арсеній Батагов потрапив у сферу інтересів австрійського…

7 минут ago

Степаненко прокоментував перемогу Шахтаря у фіналі Кубка України

Півзахисник донецького "Шахтаря" Тарас Степаненко поділився думками щодо перемоги команди у фіналі Кубка України. В…

27 минут ago

Арбітр Першої та Другої ліг потрапив у ТЦК в Одесі

Неназваний арбітр ПФЛ опинився в одному з одеських ТЦК. Про це напередодні розповів журналіст Володимир…

47 минут ago

Усик розповів, чи вийде в ринг проти Майка Тайсона

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Олександр Усик висловився щодо потенційного бою…

1 час ago

Долганський відреагував на поразку Ворскли у фіналі Кубка України

Виконувач обов'язків головного тренера полтавської "Ворскли" Сергій Долганський прокоментував поразку команди у фіналі Кубка України.…

1 час ago

Визначено квоту України на єврокубки в сезоні 2024/25

Стала відома квота українських клубів на єврокубки в наступному сезоні. Фінал Кубка України між "Шахтарем"…

2 часа ago