Новини

“Шахтар має проходити цю команду”: Грачов вірить в перемогу Шахтаря над Марселем у Лізі Європи

Колишній форвард донецького «Шахтаря» Віктор Грачов в ексклюзивному інтерв’ю Sportnews.com.ua розповів про свої очікування від поєдинку-відповіді «гірників» проти французького «Марселя» в 1/16 фіналу Ліги Європи.

– Дуже погано, що в “Марселя» майже перед їх очною грою з «Шахтарем» змінився головний тренер (звільнили Дженнаро Гаттузо, призначили новим очільником Жана-Луї Гассе, – прим. Sportnews.com.ua). Погано для «Шахтаря». Як би це не звучало, – Саме з найгарячішої нині новини з табору «Олімпіка» розпочав розмову Віктор Олександрович. – Знаєте, часто у футболі так буває, що коли міняють головного тренера, то, зазвичай, це йде на користь колективу. Команда отримує, скажімо так, заряд бадьорості.

Я впевнений, що зараз кожен футболіст «Марселя» захоче якнайкраще зарекомендувати себе перед новим наставником. Показати всі свої сильні якості і що саме він гідний місця в основному складі.

Однак, знаєте, крім рокіровки на тренерському містку «Марселя», я більше не бачу якихось великих переваг у французів перед грою з донеччанами. Сьогодні «Марсель» – одна назва. У цій команді крім П’єра-Емеріка Обамеянга, який вже теж давно завершив грати по-справжньому, немає кого й виокремити.

«Марсель» – типовий середняк французької Ліги 1. «Шахтар» має проходити цю команду.

– Хто з гравців «Шахтаря” Вам найбільше сподобався у першій грі?

– Непросте питання (сміється – прим.).

— Мені, наприклад, сподобалося те, як діяв Зубков.

— Зубков узагалі гравець хорошого рівня. Це футболіст рівня “Шахтаря”. Єдина проблема — це те, що він часто травмується. А так, він відповідає рівню “Шахтаря”.

Я б нікого не хотів виділяти персонально. Мені сподобалося найбільше те, що команда билася до останньої хвилини і не опустила руки після другого пропущеного голу, коли здавалося б вже все – програли. Але ні! Хлопці зібралися і показали справжній «шахтарський» характер. Той, яким команда з Донецька славилась завжди.

Зараз у донецькій команді є такий собі останній з Могікан – Тарас Степаненко. От він і є уособленням «Шахтаря» й “гірняцького» духу.

І до першого матчу в Гамбурзі, і зараз я вважаю, що шанси на загальний успіх, прохід до 1/8 фіналу в обох команд рівні – 50 на 50. Нічия нікого не влаштує.

– Вікторе Олександровичу, хоч Ви нікого виділяти й не хочете, але не можу не спитати Вас про враження від гри Георгія Судакова. Він зараз у всіх на слуху. Усю зиму майже про нього одного й говорили. Але не було його особливо видно в першій грі.

– Не сильно він був помітний у першій грі – факт. Але це нормальне явище для молодих футболістів у такій ситуації, в якій опинився Георгій.

Він міг трішки розгубитися на тлі всіх цих новин з його трансфером. Ось у чому може бути відповідь на питання, чого він був малопомітним в першому матчі проти «Марселя».

Добре чи ні, що Судаков не перейшов взимку, саме для нього покаже лише час. Можливо, й добре, бо йому ще потрібен час, щоб обрости досвідом та м’язами в «Шахтарі» перед тим, як переходити до якогось європейського клубу рівня «Наполі» чи «Ювентуса».

Вся ця трансферна епопея з Судаковим ну дуже нагадувала історію з продажем Мудрика до «Челсі». Але Мудрик трохи загубився в «Челсі»…

Завершуючи тему Судакова. Хотілося б йому просто порадити не звертати увагу на всі ці новини про «Наполі», «Ювентус» чи якийсь клуб з англійської Прем’єр-ліги. Він має зосередитися на собі, своїй грі. Виходити і показувати той рівень футболу, який і змусив говорити про нього, як про нову зірку «Шахтаря». Справа футболіста – грати.

Він має заграти. Просто йому потрібен час. І, можливо, він буде коштувати навіть не 100 мільйонів євро, а більше.

Просто вся ось ця метушня наприкінці зимового трансферного вікна десь вибила Судакова з ритму. В наступній грі з “Марселем” він має вийти та показати, що він коштує великих грошей. У кожній грі він має це доводити.

Олександр Пупченко для Sportnews.com.ua

antonio

Recent Posts

Відомий склад олімпійської збірної України на прийдешній міжнародний турнір

Названо склад олімпійської збірної України на міжнародний турнір, що незабаром відбудеться у Франції. Про це…

13 минут ago

Біатлоніст збірної України одружився з сестрою Підручного

27-річний біатлоніст збірної України Тарас Лесюк одружився з Юлію Підручною, яка є молодшою сестрою українського…

3 часа ago

Суперкомп’ютер визначив переможця бою Усик — Ф’юрі

Володар титулу WBC Тайсон Ф'юрі має трохи більше шансів перемогти у поєдинку чемпіона WBA, WBO, IBO та…

4 часа ago

Син Суркіса розставив всі крапки у резонансному скандалі у матчі з Шахтарем

Син колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслав Суркіс – розповів власну версію інциденту, який…

4 часа ago

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку РФ на Олімпіаді

Журналістам із Росії заборонили використовувати символіку їхньої країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в…

5 часов ago

У Ф’юрі назвали головну перевагу перед боєм з Усиком

Батько Тайсона Ф'юрі прокоментував підготовку свого сина до бою проти Олександра Усика. Британський боксер налаштовується на…

5 часов ago