Футбол

В УЄФА змінили формат Ліги чемпіонів

Виконавчий комітет УЄФА на засіданні у Відні у вівторок, 10 травня, ухвалив остаточні схеми відбору та варіанти формату єврокубків із сезону 2024/2025.

Спілка впровадила так звану «швейцарську систему», яку ухвалила 19 квітня торік, повідомляє офіційний сайт організації.

Кількість учасників Ліги чемпіонів збільшується з 32 до 36 команд. Вісім турів відіграють протягом 10 єврокубкових тижнів.

Одне з додаткових місць отримає третя команда асоціації, що посідає п’яту сходинку в рейтингу УЄФА. Інше — чемпіон однієї з країн, який кваліфікується «шляхом чемпіонів», адже кількість таких путівок збільшиться з чотирьох до п’яти.

Ще два місця отримають асоціації із найкращим середнім балом за попередній єврокубковий сезон. Ці країни зможуть делегувати до Ліги чемпіонів команди, які фінішували одразу за клубами, що пробилися до ЛЧ через внутрішній чемпіонат.

Із сезону 2024/2025 не буде звичного нині групового етапу. Команди гратимуть в єдиній лізі. Кожна проведе на загальному етапі мінімум вісім матчів — чотири вдома та чотири на виїзді.

Перші вісім команд вийдуть до 1/8 фіналу. Клуби, що посіли місця із дев’ятого до 24-го, у двоматчевих стикових іграх визначать ще вісім учасників плейоф.

На загальних етапах Ліги Європи та Ліги конференцій також зіграють по 36 команд. В ЛЄ клуби проведуть по вісім поєдинків, в ЛК — по шість.

Editor

Recent Posts

Берінчик став чемпіоном світу WBO в легкій вазі

Український боксер легкої ваги Денис Берінчик став чемпіоном світу за версією WBO. Вранці неділі Берінчик…

3 минуты ago

Бущан прокоментував досягнення 150 зіграних матчів за Динамо

Воротар київського "Динамо" Георгій Бущан висловився щодо досягнення позначки в 150 зіграних матчів за команду.…

34 минуты ago

Шовковський висловився про нещодавні травми гравців Динамо

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський розповів про нещодавні ушкодження гравців команди. Під час матчу…

1 час ago

Трубін підбив підсумки першого сезону в Бенфіці

Воротар лісабонської "Бенфіки" Анатолій Трубін поділився враженнями від свого першого сезону в клубі. Напередодні добіг…

2 часа ago

Вернидуб розкритикував суддівство в матчі Динамо — Кривбас

Головний тренер криворізького "Кривбасу" Юрій Вернидуб негативно оцінив суддівство в нещодавньому матчі проти київського "Динамо".…

2 часа ago

Ф’юрі купив шорти Усика за 10 000 доларів

Тайсон Ф’юрі надалі відзначався дивними вчинками перед боєм століття з Олександром Усиком. Тепер «Циганський король»…

3 часа ago