Новини

Представник клубу чемпіонату України прокоментував зустріч із Шевченком

Директор київського «Локомотива» Олександр Єгоров поділився враженнями від нещодавньої зустрічі з президентом УАФ Андрієм Шевченком.

У середу в Будинку футболу відбулася зустріч Шевченка з представниками клубів ПФЛ.

Згодом Єгоров поділився враженнями від ходу зустрічі.

«Були дуже раді побачитись з усіма президентами та керівниками клубів, а також з новим складом керівництва УАФ, поговорити з Андрієм Миколайовичем, з Ігорем Грищенком, з Олександром Каденком, з Олегом Лужним. Досить така потужна команда.

Якщо говорити про якісь цікаві моменти, то я для себе відзначив насамперед Катю Монзуль. Вона зараз буде займатись змінами — сподіваємось, на краще — в арбітражі. Бо це така тонка грань українського футболу, яка трохи заважала йому розвиватися. Це дуже правильно, що всі керівники клубів підтримали оплесками цю новину. Сподіваємось, що дійсно побачимо ці результати протягом пів року. Те, що буде жеребкування на призначення арбітрів. Те, що будуть проходити арбітри поліграф і так далі. Думаю, певні зміни мають відбутися.

Піднімались такі гострі питання, які зараз хвилюють кожного, особливо чоловічої статі. Ми переживаємо за наших футболістів. Є вже випадки, коли хлопців зупиняють і видають повістки. Але ми також розуміємо, що в країні війна, і наполягати на тому, щоб футболісти стали виїзними або мали бронь, було б неправильно. Це не є критична інфраструктура. Тому кожен такий випадок будемо вже вирішувати і думати, як бути. Андрій Миколайович так само наголосив на тому, що головне зараз для країни — це перемога.

Особисто я підняв питання нещодавньої біди, яка трапилась з «Локомотивом». Не минуло ще місяця, як російська ракета влучила в нашу центральну будівлю, і сьогодні ми отримали експертний висновок, що вона не підлягає відновленню, на жаль. Я наголосив на тому, що потрібно звернути увагу всієї міжнародної футбольної спортивної спільноти на такі випадки, які стались свого часу також з чернігівською «Десною». Весь світ має це знати. І також до цього долучити УЄФА. Взагалі подібні речі мають висвітлюватись набагато більше. І вся футбольна спільнота українська має бути більш активною, щоб показувати всьому світові, що коїть Росія і як страждають цивільні та спортивні об’єкти, де займаються не тільки дорослі команди, а й дитячі.

Андрій Миколайович знає про ці випадки. Він пообіцяв обовʼязково докласти зусиль та знайти способи, яким чином цей проєкт по реконструкції реалізувати.

Ще підіймалися питання залучення додаткових спонсорів, розвиток дитячо-юнацьких шкіл, можливі зміни розподілу фінансових програм УЄФА для дитячо-юнацьких клубів. Дуже гострі питання підіймали керівники клубів, але діалог був дуже позитивний. Це такий гарний позитивний знак, що питання клубів, питання розвитку українського футболу нова команда, яка зайшла, реалізує.

Ми зі свого боку також пообіцяли, що будемо докладати максимально зусиль для розвитку футболу, для залучення більшої кількості дітей до масового спорту, до професійного спорту в тому числі. Тому сподіваюсь, що в нашої країни і в нашого футболу є майбутнє.

Сам дуже позитивно ставлюсь до тієї команди, яка зібралась. І до Андрія Миколайовича зокрема. Сподіваюсь, що зірка такої величини й така людина зі світовим іменем наразі точно має бути для нашого футболу найкориснішим. І це найкраща кандидатура.

Судячи з усмішок і оплесків, більша частина клубів точно були задоволені тим, що вони почули, і взагалі форматом зустрічі. Сподіваємось, що такі будуть проводитись як на початку сезону, так і перед другим колом і потім в кінці сезону як підсумок. Щоб йшов діалог, це важливо», — заявив Єгоров сайту Tribuna.com.

 

antonio

Recent Posts

«Я виграю красиво»: Усик — про бій з Тайсоном Ф’юрі

Український боксер Олександр Усик прокоментував свій майбутній бій з чемпіоном світу за версією WBC у…

3 часа ago

УЄФА продовжить термін дії спеціального правила через війну в Україні

На порядку денному чергового засідання УЄФА, 17 травня, буде висунуто рішення про продовження спеціального правила,…

4 часа ago

Вірер висловилася про повернення російських біатлоністів на Кубок світу

Італійська біатлоністка Доротея Вірер відповіла на запитання про те, чи сумують іноземні спортсмени за суперниками…

6 часов ago

Легенда Манчестер Юнайтед вболіватиме за Усика у бою з Ф’юрі

Легендарний захисник «Манчестер Юнайтед» збірної Англії Ріо Фердінанд поділився думкою про майбутній бій чемпіона світу…

7 часов ago

Футболіст Металіста висловився про майбутнє клубу

Вінгер харківського "Металіста" Євген Рязанцев поділився інформацією щодо майбутнього клубу. Час від час в ЗМІ…

7 часов ago

Тренер Ф’юрі очікує від нього нокауту в поєдинку проти Ф’юрі

Шугар Хілл Стюард, тренер чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBC Тайсона Ф'юрі, поділився…

7 часов ago