Новини

Палкін розповів про своє ставлення до Пушича

Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін поділився думками щодо співпраці з головним тренером команди Марино Пушичем.

Пушич приєднався до «Шахтаря» наприкінці жовтня. За цей час «гірники» здобули перемогу над «Барселоною» в груповому етапі Ліги чемпіонів та вийшли до плей-оф Ліги Європи.

Напередодні Палкін високо оцінив співпрацю з Пушичем.

«Він найбільш фундаментальний тренер, якого ми мали протягом моїх 20 років у клубі. Я називаю його фундаментальним, адже, на мою думку, він не тільки зосереджений на першій команді, на її результатах і розвитку, а бачить цілу картину й усвідомлює, що таке клуб, розуміє всю картину: як працює академія, відділ скаутингу, як усе працює разом. І для мене це дуже важливо, бо з таким тренером дуже легко працювати й досягати результатів.

Він має глибоке розуміння всіх процесів і готовий допомагати та допомагає в деяких з них. Це одна сторона Марино, а інша, якщо говорити про футбол, тактику і стиль футболу, – він, на мою думку, знаходиться на найвищому рівні. Його гасло збігається з нашим: «атакувальний і цікавий футбол». І це найголовніше. Ми хочемо атакувати, ми не хочемо, і він не хоче, вигравати тільки заради перемоги, щоб отримати результат і все. Ні. Іноді ми можемо програти, але демонструючи дуже якісний футбол. І такою є його філософія та наша філософія, через це ми працюємо разом як одна команда.

Я відчуваю, ніби знаю його дуже багато років. Щоб ви могли зрозуміти, ми підписали його за день до гри з «Барселоною». Ми підписали контракт, а за п’ять хвилин гравці зайшли для представлення нового тренера, і після цього він уже готував їх до гри з «Барселоною». Це дуже важко зробити.

Зазвичай я ніколи не залишаюся в цьому залі з гравцями, але того разу я сказав, що хочу залишитися і послухати, що він їм скаже. Він розмовляє англійською, та деякі з наших футболістів її не дуже добре знають. Проте навіть ці гравці зрозуміли, чого він хоче, а я, хоча не є футболістом, цілковито зрозумів, як грати проти «Барселони». І для мене це був ще один доказ того, що ми ухвалили правильне рішення підписати його. Тому що, перш за все, він дуже хороший мотиватор, а це надважливо, особливо в цей період для наших гравців. Це має дуже велике значення.

Також він розуміє футболістів та може їх об’єднати. І коли я бачу, як він налагоджує стосунки між гравцями, переконуюсь, що він досить глибоко розуміє психологію гравців і як з ними спілкуватися. Для нас це дуже важливо. І я вірю, що з ним ми досягнемо дуже хороших результатів», — заявив Палкін в інтерв’ю Stats Perform Agency.

antonio

Recent Posts

Один із клубів УПЛ отримав премію за поразку

Президент ковалівського "Колоса" Андрій Засуха виплатив гравцям команди премію, попри поразку в нещодавньому матчі. Про…

15 минут ago

Світоліна прокоментувала перемогу над росіянкою на турнірі в Римі

Перша ракетка України Еліна Світоліна висловилася щодо своєї нещодавньої перемоги над росіянкою Анною Калінською. В…

55 минут ago

Ексчемпіон світу назвав наступних суперників Ломаченка

Колишній чемпіон світу В'ячеслав Сенченко поділився думками щодо потенційних майбутніх суперників для Василя Ломаченка. Після…

55 минут ago

Кемкін прокоментував два відбитих пенальті в матчі проти Ворскли

Воротар "Минаю" Олександр Кемкін висловився щодо епізоду з двома відбитими пенальті в матчі проти полтавської…

1 час ago

В УАФ висловилися про організацію фіналу Кубка України

Генеральний секретар УАФ Ігор Грищенко поділився інформацією щодо організації цьогорічного фіналу Кубка України. В середу…

2 часа ago

Кривбас зіграє в єврокубках у наступному сезоні

Криворізький "Кривбас" забезпечив собі участь у єврокубках у наступному сезоні. Про це стало відомо за…

2 часа ago