Новини

Вірт: Шанси Шахтаря та Марселя перед грою — 50 на 50

Колишній голкіпер донецького «Шахтаря» Юрій Вірт провів не одну гру в єврокубках і чудово знає, як потрібно налаштовуватися на поєдинки проти маститих команд зі Старого світу, аби не впасти обличчям у бруд.
В ексклюзивному інтерв’ю Sportnews.com.ua Юрій Миколайович спробував спрогнозувати, за рахунок чого команда Марино Пушича може подужати хлопців Дженнаро Гаттузо.

– Тривала зимова пауза в українській Прем’єр-лізі точно не на руку «Шахтарю». «Марсель» зараз має вдосталь ігрової практики, французи в тонусі, – без розкачки почав розмову Вірт і ледь не виніс вирок «Шахтарю» в двох реченнях. Але, зробивши паузу, продовжив.

– Між тим, хочеться вірити, що й гравці «Шахтаря» добре попрацювали на зборах і через контрольні матчі, так, їх не варто порівнювати з офіційними, але (гравці — прим.) також набули потрібних фізичних кондицій.

До гри шанси 50 на 50, але пройти «Марсель» за підсумками двох поєдинків буде надзвичайно важко. Потрібно в першій грі зробити все можливе для перемоги, щоб мати гандикап перед візитом до Франції.

– Зараз, якщо навіть просто поглянути на результати команди Дженнаро Гаттузо, переглянути нарізку поєдинків, то стає зрозуміло, що в неї якщо не криза, то точно тривала чорна смуга – п’ять матчів без перемог.

– «Шахтарю» не потрібно зважати на проблеми «Марселя». В них міцна, досвідчена команда. Тренер у французів харизматичний спеціаліст, класний мотиватор. Впевнений, що Гаттузо в роздягальні зможе налаштувати своїх підопічних на бій. Тому, ніякої недооцінки, що, мовляв, французи в кризі, не повинно бути.
Але читав новини останні, то не все так гладко особисто у Гаттузо ніби. Можуть йому і не пробачити поразки в Лізі Європи керівники «Марселя», можуть і звільнити.

Повторюсь, «Марсель» – це серйозний клуб з гучним іменем. Вони не просто так будуть грати у Лізі Європи з огляду на турнірну таблицю в Лізі 1.

Тобто, я не думаю, що буде ставка Гаттузо робитись на те, щоб покращити результати на внутрішній арені, пожертвувавши Лігою Європи. Гра в Гамбурзі буде дуже важкою стовідсотково.

– Ви окремо виділили постать головного тренера «Марселя». Це, зрозуміло, жива легенда. Ми всі, кому не 18-20 років, його пам’ятаємо як гравця. А кого з власне гравців «Марселя» могли б Ви виділити?

– Не так пильно я слідкую за «Марселем» та Лігою 1, щоб фахово розібрати цю команду по гравцям.

Але зрозуміло, що їхня головна зірка Обамеянг. От за ним (Обамеянгом – прим.) треба дуже пильно слідкувати.

Він безумовний лідер колективу, має значний досвід виступів у Бундеслізі, АПЛ. Раніше дуже багато забивав. Якщо проґавлять на мить Обамеянга – він може покарати миттєво голом.

Читайте також: Грозний: «Шахтар» і «Марсель» сьогодні — це небо і земля

– Як гадаєте, нам варто очікувати гри від оборони у виконанні «Шахтаря»?

– Не буде «Шахтар» грати в закритий футбол. Марино Пушич відкрито пропагує атакувальний футбол.

Дисципліна, самовіддача, грамотно використати сильні індивідуальні сторони лідерів — якщо побудує так гру Пушич, якщо все зійдеться до купи, то шанси перемогти французів є. І, звісно ж, без удачі нікуди.

– Як вам трансферна політика «Шахтаря»? Дали подихати українцям сезон і знову всі придбання – виключно легіонери.

– Хіба тут є чому дивуватись? Така клубна політика. Навіть філософія, я б сказав. «Шахтар» десятиліттями працює на ринку Бразилії і часто класно вгадує з гравцями.

От купили за солідні гроші двох молодих півзахисників Кевіна та Марлона Гомеса. Поки до кінця ми не розуміємо їх потенціал. Потрібно побачити їх у грі.

Зараз немає в “Шахтарі» бразильців рівня Фернандіньйо, Алекса Тейшейри, Дугласа Кости, Вілліана і компанії. У нинішніх легіонерів рівень нижче. Але у них є всі умови, щоб вирости у великих майстрів.

Олександр Пупченко для Sportnews.com.ua

antonio

Recent Posts

Усик розповів про вагу, в якій проведе бій проти Ф’юрі

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик висловився…

1 минута ago

Берінчик висловився про можливий бій проти Ломаченка

Український боксер легкої ваги Денис Берінчик поділився думками щодо потенційного поєдинку проти Василя Ломаченка. Напередодні…

22 минуты ago

Зоря відмовилася продавати свого лідера

Луганська "Зоря" не захотіла продавати свого нападника Едуардо Герреро. Про це напередодні повідомив журналіст Володимир…

42 минуты ago

Леоненко зробив попередження Довбику

Колишній гравець "Динамо" та збірної України Віктор Леоненко поділився думками щодо виступів Артема Довбика в…

1 час ago

Ексчемпіон світу дав прогноз на бій Усик — Ф’юрі

Колишній чемпіон світу Девід Хей поділився очікуваннями від майбутнього бою між Олександром Усиком та Тайсоном…

1 час ago

Один із гравців Динамо тренується індивідуально перед матчем проти Кривбасу

Нападник київського "Динамо" Владислав Супряга тренується індивідуально напередодні матчу 29-го туру УПЛ проти "Кривбасу". Про…

2 часа ago