Новини

Бебех поділився очікуваннями від роботи Шевченка в УАФ

Український журналіст і коментатор Роман Бебех розповів про свої очікування від роботи Андрія Шевченка на посаді президента УАФ.

Минулого тижня Шевченка було обрано новим президентом Української асоціації футболу. Це відбулося на позачерговому Конгресі УАФ.

Напередодні Бебех розповів, на що очікує від Шевченка як президента УАФ.

«Мені здається, що в такий час потрібно розуміти обставини, в яких ми живемо. Все залежить від того, як, по-перше, розвиватимуться події на фронті – і все наше життя від цього побудовано. Тому говорити про якийсь там космічний розвиток футболу, як на мене, дуже важко.

Але водночас ми повинні зробити правильні кроки для, щоб надалі ця індустрія почала розвиватися після завершення війни. Цей фундамент потрібно закладати зараз. Але щоб його ставити, треба розібратися, на якому етапі ми знаходимося, що взагалі відбувається в асоціації. Дуже багато було різних розслідувань, багато інформації. Той аудит, про який сказав Шевченко, що його буде проведено упродовж двох місяців, особисто для мене буде першим дзвіночком.

Павелко, коли приходив, також обіцяв велику відкритість, казав, що розкриє аудит Конькова. Як на мене, аудит буде першим маркером, чи хоче Шевченко прозору асоціацію. Щоб бути кращим керівником за Павелка, не потрібно бути Стівом Джобсом.

Потрібно просто зробити асоціацію прозорішою і показати бодай намір щось розвивати. Для мене все те, що відбувалось останні 6 років, абсолютно ніяк не пов’язано з футболом. Це все було великою, політично-корупційною грою, де окремі люди збагачувались, продавали свій статус. Тепер декому доводиться за це відповідати.

За кожну тему можна братись та розбиратись окремо. Умовно кажучи, суддівство – там повний бардак. У футбольних колах подейкують, що у ручному порядку Вадим Костюченко призначав арбітрів на потрібні матчі. Але є люди, які нібито несли за це відповідальність – це Лучано Лучі. Але, по суті, ні перед ким вони не відповідали. Просто своїми іменами, своїми італійськими паспортами прикривали цілі напрямки.

Ці 9 пунктів, які Шевченко озвучив – хтось може сказати, що замало, але можна розписати будь-яку суперпрограму. У Павелка насправді були дуже класні ідеї та хороші ініціативи, програми були розписані, але вони не були реалізовані. Це були просто слова. Потрібно просто відповідати за ті слова, які ви озвучуєте. І в найближчі два-три місяці я переконаний, що ми побачимо, що зробить Шевченко, і чи буде він дотримуватись того, що озвучив.

А озвучив він насправді не так багато. Те, що я зрозумів, коли особисто з ним спілкувався: він хоче дорожити кожним словом, яке сказав.

Перший крок для Шевченка – розібратися в структурі асоціації, скільки там людей працює, якого рівня ці люди, чи можуть вони продовжувати свою роботу. На це теж потрібен час, але, як зі старту почнеш, так все і піде. Якщо він буде якісь напівміри робити і продовжувати той хаос, який раніше був, то нічого з цього може не вийти.

У першу чергу я чекаю аудит, як і більшість моїх колег. Потім хочеться зміни в суддівському корпусі, бо за понад 10 років роботи італійців тут, бачимо, що вони не принесли жодних результатів. Потрібно шукати людей, які не будуть заангажованими і готові чесно працювати.

Хотілося б, щоб Шевченко звернув велику увагу на соціальні проєкти. В такий час мова йде не лише про професійний футбол, але й футбол, який має допомагати людям з регіонів, на території яких активно йдуть бойові дії. От мені здається, що це теж важлива, велика робота – взаємодопомога в таких обставинах.

Всі завжди говорять про асоціацію в контексті професійного футболу, хоча насправді її задача набагато ширша. Збільшити кількість людей, які займаються футболом, зацікавити людей цією грою, залучити більше спонсорів, допомогти через футбол людям відновитись психологічно після війни – це, як на мене, перші ключові задачі», — заявив Бебех сайту Tribuna.com.

antonio

Recent Posts

Шовковський прокоментував перемогу Динамо над Кривбасом в УПЛ

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський поділився думками щодо перемоги його підопічних над криворізьким "Кривбасом".…

2 часа ago

Відомий склад олімпійської збірної України на прийдешній міжнародний турнір

Названо склад олімпійської збірної України на міжнародний турнір, що незабаром відбудеться у Франції. Про це…

3 часа ago

Біатлоніст збірної України одружився з сестрою Підручного

27-річний біатлоніст збірної України Тарас Лесюк одружився з Юлію Підручною, яка є молодшою сестрою українського…

5 часов ago

Суперкомп’ютер визначив переможця бою Усик — Ф’юрі

Володар титулу WBC Тайсон Ф'юрі має трохи більше шансів перемогти у поєдинку чемпіона WBA, WBO, IBO та…

6 часов ago

Син Суркіса розставив всі крапки у резонансному скандалі у матчі з Шахтарем

Син колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслав Суркіс – розповів власну версію інциденту, який…

7 часов ago

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку РФ на Олімпіаді

Журналістам із Росії заборонили використовувати символіку їхньої країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в…

7 часов ago