Новини

Андрій Шевченко пригадав, як починав свою кар’єру футболіста

Днями УАФ обрала нового голову українського футболу. Відтепер Андрій Шевченко відповідатиме за поразки та перемоги збірної, за дитячий футбол, за судові позови, спонсорів й за багато ще чого.

Андрій Шевченко — хлопець з провінції, що став світовою легендою

Посада висока та відповідальна, особливо у такій ситуації, як зараз. Можна сказати, що легенда українського та світового футболу підкорив ще одну вершину, цього разу адміністративну.

Андрій Шевченко: шлях до зірок

Андрій Шевченко: шлях до зірок. Скриншот фото з Мережі

Підкоряти вершини та втілювати у життя свої мрії Андрій вміє з малечку. Звичайний хлопчина з Двірківщини Яготинського району Київської області, який народився в сім’ї прапорщика, зайнявшись у дитинстві футболом, мріяв грати за “Мілан”. У ті часи таке було рівносильно мрії злітати на Марс. Ніхто серйозно це не сприйняв, а тому не було того, хто б сказав, що ця мрія недосяжна. І стався парадокс: він сам переконав усіх у зворотному.

Народжений у 1976 році за часів залізної завіси, Андрій вперто продирався крізь неї у великий світ футболу. Доля робить подарунки тим, хто їх заслуговує своїм прагненням до мети. От і Шевченко вона подарувала великого наставника Валерія Лобановського. Граючи нападником у ФК “Динамо Київ”, молодий футболіст стає зіркою Європейського масштабу, після того, як забив 3 голи “Барселоні”. А потім збулася дитяча мрія: він став виступати за “Мілан” в Лізі Чемпіонів. Так народився Шева — легенда світового рівня. Потім був лондонський “Челсі”, купа нагород, у тому числі й звання Героя України, тренерська робота.

На цьому тернистому шляху багато років поряд з ним ділить славу й поразки його дружина Крістен Марія Пазік. Жінка, полька за походженням, була американською й британською моделлю. Вона народила йому 4 синів. Старший 19 річний Джордан зараз навчається у Єльському університеті. А другому синові Крістіану 17 років. Він мешкає у Лондоні й так само як батько захоплюється футболом. Молодші діти, 11 річний Олександр та 9 річний Райдер-Габріель, навчаються та проживають також у столиці Великої Британії.

sportnews

Recent Posts

Віттоцці перемогла в шоу-гонці City Biathlon-2024, Джима не стартувала

Італійська біатлоністка Ліза Віттоцці здобула перемогу в шоу-гонці City Biathlon-2024 у німецькому Дрездені. Віттоцці показала…

12 часов ago

У Норвегії відмовилися проводити етап Кубка IBU

Норвезьке місто Шушен відмовилося від етапу Кубка IBU з біатлону, який мав відбутися з 4…

12 часов ago

Косенко прокоментував розгромну поразку України на ЧС-2024 з футзалу

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко поділився думками щодо поразки в матчі групового…

14 часов ago

Збірна України розгромно поступилася Аргентині на старті чемпіонату світу з футзалу

Збірна України з футзалу зазнала розгромної поразки в стартовому матчі чемпіонату світу проти Аргентини. В…

24 часа ago

Довбик забив дебютний гол за Рому (відео)

Нападник національної збірної України Артем Довбик відзначився своїм першим голом у складі римської «Роми». Матч…

1 день ago

Збірна Німеччини з біатлону через 10 років отримає «золото» Олімпіади, яке належало Росії

Збірна Німеччини з біатлону через десять років отримає «золото» в чоловічій естафеті на Олімпійських іграх-2014.…

2 дня ago