Новини

В Зорі прокоментували ідею повернення чемпіонату U-21

Начальник луганської «Зорі» Ігор Гузь висловив позицію клубу щодо можливого повернення молодіжного чемпіонату України U-21.

Напередодні головний тренер національної збірної України та віцепрезидент УАФ Сергій Ребров заявив про те, що є прихильником ідеї повернення змагань на рівні U-21.

Тим не менш, Гузь заявив про те, що в «Зорі» не підтримують цю ініціативу.

«Ми проти. Є декілька причин. У нас таке відчуття, що у країні взагалі нічого не змінилося. Як воно було до війни, так воно і є. Ми кажемо про розвиток футболу, але нам зараз більше треба говорити про його збереження. Хоча б у тому виді, який він зараз має.

Коли була структура U-21, то ми були проти, щоб її забирали. Чому? Тому що тоді насильно її «відрізали» та сказали: «Ні, оце не треба, давайте жіночий футбол». Її ліквідували для того, щоб команди займалися жіночим футболом. Зараз ситуація така – жіночий футбол нікуди не дівся, а додають ще U-21.

Скажіть, будь ласка, як тягнути це фінансово? Треба кошторис клубів збільшити. А може давайте той кошторис краще направимо на те, щоб країна у цій клятій війні виграла. Чи футбол відрізаний від країни? Оце запитання у нас. Заберіть з регламенту зобов’язання про жіночі клуби – і ми повернемо U-21.

Ми ж пропонували іншу модель – якщо клуби мають спроможність та мають бажання, то ніхто їм не заважає мати другу команду. Нехай вона грає у першій чи другій лігах, як це роблять «Металург» Запоріжжя, «Рух». Як був «Шахтар-2», «Шахтар-3», «Динамо-2», «Динамо-3″. І хай хлопці там грають. У чоловічий футбол, а не в дитячий. Якщо після 19 років не заграв на високому рівні, то йому нічого з дітьми грати. Треба у дорослий грати, щоб він виріс у майстра. А він все у своєму болоті, все дитина. У 21 рік – дитина. У 20 років люди з армії приходять, а він ще дитина! Це була наша пропозиція. Якщо клуби мають фінансову спроможність – заради Бога, є чемпіонат ПФЛ», — заявив Гузь сайту Tribuna.com.

antonio

Recent Posts

Ахметов провів зустріч із менеджментом Шахтаря

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов провів зустріч із топменеджментом клубу та тренерським штабом. Про це…

4 минуты ago

«Я виграю красиво»: Усик — про бій з Тайсоном Ф’юрі

Український боксер Олександр Усик прокоментував свій майбутній бій з чемпіоном світу за версією WBC у…

7 часов ago

УЄФА продовжить термін дії спеціального правила через війну в Україні

На порядку денному чергового засідання УЄФА, 17 травня, буде висунуто рішення про продовження спеціального правила,…

7 часов ago

Вірер висловилася про повернення російських біатлоністів на Кубок світу

Італійська біатлоністка Доротея Вірер відповіла на запитання про те, чи сумують іноземні спортсмени за суперниками…

10 часов ago

Легенда Манчестер Юнайтед вболіватиме за Усика у бою з Ф’юрі

Легендарний захисник «Манчестер Юнайтед» збірної Англії Ріо Фердінанд поділився думкою про майбутній бій чемпіона світу…

10 часов ago

Футболіст Металіста висловився про майбутнє клубу

Вінгер харківського "Металіста" Євген Рязанцев поділився інформацією щодо майбутнього клубу. Час від час в ЗМІ…

10 часов ago