Новини

Новачок Шахтаря несподівано розхвалив Динамо

Новачок «Шахтаря» Лассіна Траоре розповів про цілі та завдання на сезон, сімейні футбольні традиції, кумирів серед нападників, а заодно розвіяв чутки.

— Дуже щасливий опинитися в «Шахтарі»! Вдячний Богові, що вдалося приєднатися до такої великої команді. Мета — покращувати свої якості і бути кращим разом з командою.

— У «Шахтарі» ти взяв собі той же номер, під яким виступав і в «Аяксі», 23. Що означає для тебе ця цифра?

— Спочатку я хотів грати під номером 2, як в національній команді, або 22. Але, коли переходив в «Аякс», мені запропонували 23-й, під яким виступав великий баскетболіст Майкл Джордан. Вирішив нічого не міняти і в «Шахтарі».

— Тобі напевно казали, що зовні і манерою гри ти схожий на форварда збірної Бельгії Ромелу Лукаку. Хотів би досягти його слави і рівня?

— Ромелу Лукаку дуже мене надихає, і, звичайно, я намагаюся рівнятися на нього. Однак мені потрібно підрости фізично і поліпшити свої ігрові якості, щоб бути схожим на нього.

— А ще ти схожий на іншого великого форварда — Дідьє Дрогба. Якщо взяти всіх центральних нападників світу, з ким ти себе асоціюєш найбільше?

— Насправді Дідьє Дрогба був моїм ідолом, так само як і Самюель Ето’О. З діючих гравців для мене топ-форварди — Роберт Левандовскі і Карім Бензема. Їх гра мені дуже імпонує.

— Прізвище Траоре поширено в футболі. Це пов’язано з географією? Цікаво, а на кого з відомих однофамільців ти хочеш бути схожим?

— Дійсно, в Західній Африці — Буркіна-Фасо, Малі — багато людей носять прізвище Траоре. Моя мама з Малі, вона також носить прізвище Траоре. Це просто популярне прізвище, яке нічого не означає. А орієнтуюся я на свого кузена Бертрана Траоре, який виступає в АПЛ за «Астон Віллу» також на позиції форварда.

— Що ти знав про Україну до переходу в «Шахтар»? Можливо, назвеш команди, крім «Динамо», які можуть нав’язати боротьбу «гірникам» в чемпіонаті?

— Я дивився поєдинки «Шахтаря» і знайомий з грою суперників, бачив матчі «Динамо». Знаю, що є «Дніпро», так як дивився зустрічі цієї команди, коли там виступав Євген Коноплянка.

— У грі чемпіонату Нідерландів «Венло» — «Аякс» (0:13) ти забив одразу 8 м’ячів. Що потрібно зробити, щоб така результативність в твоїй кар’єрі повторювалася частіше?

— Це був мій перший поєдинок в основному складі «Аякса» в тому сезоні, мені дуже хотілося проявити себе. Щоб досягти такого ж результату з «Шахтарем», потрібно старанно працювати, тренуватися щодня. Тільки завдяки роботі зможу досягти таких же результатів і навіть перевершити їх.

Editor

Recent Posts

В Поліссі розповіли про майбутнє Шищенка в клубі

Генеральний директор житомирського "Полісся" Володимир Згурський висловився про майбутнє в клубі Сергія Шищенка. Після відставки…

12 минут ago

Гравець збірної України прокоментував перемогу над Нідерландами на чемпіонаті світу

Захисник другої ланки збірної України з хокею Олексій Дахновський висловився про перемогу над Нідерландами на…

32 минуты ago

Бондаренко прокоментував свою нещодавню травму

Півзахисник донецького "Шахтаря" Артем Бондаренко поділився інформацією стосовно свого нещодавнього ушкодження. Бондаренко зазнав травми на…

51 минута ago

Ломаченко прибув до Австралії на бій проти Камбососа

Колишній чемпіон світу Василь Ломаченко приїхав до Австралії перед своїм поєдинком проти Джорджа Камбососа. Про…

1 час ago

Маркевич прокоментував вихід Карпат в УПЛ

Головний тренер львівських "Карпат" висловився щодо виходу команди до української Прем'єр-ліги. Минулого тижня "Карпати" стали…

2 часа ago

Футболіст клубу Першої ліги відповів на звинувачення в підозрілій грі

Воротар першолігового "Кременя" Арсеній Коркодим висловився про нещодавній скандальний матч проти харківського "Металіста". Минулого тижня…

2 часа ago