Відомий український тренер Олександр Бабич поділився думками щодо потенційного трансферу півзахисника донецького «Шахтаря» Георгія Судакова.

Судаков вважається одним із наступних українських футболістів, який може перейти до провідного європейського чемпіонату. За чутками, півзахисником уже цікавиться низка іменитих клубів.

На думку Бабича, переїзд Судакова в Європу є неминучим. Єдиною перепоною може стати фінансове питання.

«Його трансфер – це тільки ціна питання. Однак, враховуючи серйозні завдання, які стоять перед «Шахтарем» в УПЛ і в Лізі Європи, оптимальний варіант – залишити Судакова, і повернутися до його продажу влітку.

Судаков, безумовно, великий талант, бачить поле, наче з висоти, але поки що йому не вистачає стабільності. Майбутні півроку можуть піти на користь «Шахтарю» й Судакову, який набере форму і покаже себе більш яскраво.

Порівнювати його ситуацію з відходом Трубіна неправильно. Трубін не підписував новий контракт, а у Судакова угода з «Шахтарем» буде діяти ще довго. Де гарантія, що продавши Судакова, наприклад, за 40 млн євро, «Шахтар», через програш чемпіонства і невдачу в єврокубках, втратить ті ж самі 40 мільйонів, а то й більше? Думаю, Судакова зараз не відпустять», — заявив Бабич сайту FootBoom.