УЄФА готовий відсторонити каталонську «Барселону» на кілька розіграшів Ліги чемпіонів. Причиною можливих санкцій не є підтримка «блаугранас» проекту Суперліги – «синьо-гранатових» можуть покарати за порушення фінансового регламенту.

Про це повідомляє німецьке видання «WELT AM SONNTAG». За його даними, йдеться про відсторонення «Барси» на два-три розіграші найпрестижнішого європейського клубного турніру, починаючи з сезону 2024/2025. Адміністрація УЄФА проводить фінансовий аудит каталонського клубу, зазначаючи, що у його балансі панує справжній хаос.

УЄФА зобов’язує клуби компенсувати витрати відповідними прибутками, оцінюючи трирічний цикл. Каталонці оголосили про чистий прибуток у 305 мільйонів євро, проте вони безпосередньо не стосуються футбольного бізнесу. «Чим більше будуть фінансові втрати, тим більше буде покарання», – заявив функціонер з УЄФА.

Цікаво, що влітку клуб з «Камп Ноу» вже було оштрафовано на 500 тисяч євро за те, що «Барса» неправильно задекларувала прибуток від продажу нематеріальних активів, внісши їх у футбольний прибуток.