Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко висловився щодо виходу команди на чемпіонат світу-2024.

В середу збірна України здобула перемогу у вирішальному матчі елітраунду відбору на ЧС-2024 проти Польщі (5:3) та здобула пряму путівку до фінальної частини турніру.

Згодом Косенко висловися щодо подій в матчі та виходу збірної на чемпіонат світу.

«Взагалі було дуже багато, напевно, таких матчів. Але дійсно, таких матчів, які вирішують долю путівки на чемпіонат світу, – небагато, так скажемо.

Тому я ще раз хочу подякувати хлопцям за те, що вони проявили самовіддачу, характер, майстерність. Хочу подякувати вболівальникам, які приїхали з України, з Польщі і вболівали за нас. Ми відчували їхню підтримку.

Хочу подякувати всім, хто причетний до цієї перемоги. Ми їдемо на чемпіонат світу, і це дуже важливо – і для футзалу, і для країни. Ми відчуваємо підтримку всієї країни.

А те, що було 4:0 і потім 5:3 – то це гра. Ми розуміли, що поляки до останнього будуть битися за цю путівку. Ми розуміли, що це – не кінець.

Я так скажу, що це не ми винні в тому, що було 4:0 і стало 5:3. Поляки дійсно доклали максимум зусиль для того, щоб хоч якось намагатися вирівняти гру. Тому я дякую ще раз хлопцям за те, що вони вистояли, забили 5-й гол. Вони дійсно заслужили цей вихід на чемпіонат світу», — цитує Косенка Tribuna.com із посиланням на YouTube-канал Асоціації футзалу України.