Новини

В Зорі прокоментували результати в першій частині сезону

Тренер луганської «Зорі» Юрій Коваль висловився про виступи команди в осінній частині сезону 2023/24.

Початок сезону виявився складним для «Зорі». Луганська команда перебуває на 14-му місці в турнірній таблиці УПЛ із 12 набраними очками в 14 зіграних матчах. Також «Зоря» не змогла пробитися до плей-оф Ліги конференцій.

Напередодні Коваль поділився враженнями від виступів команди.

«Хочу почати з того, що сказати дякую нашим воїнам, всім, хто боронить Україну. Без вас неможна було б уявити майбутнє не те, що спорту, а й країни в цілому. Ми пишаємося вами та будемо робити все можливе, щоб вам допомагати.

Стосовно «Зорі», можу сказати, що кожна команда переживає певні періоди, коли відбувається ротація гравців, тренерів. Це природний процес. «Зоря» є трампліном для багатьох гравців та тренерів. Трансфери клубу завжди казали про те, що вибір спеціалістів чи футболістів був зроблений вірно.

Звичайно, на цьому путі можливий збій. Але те, що ми недобрали залікові пункти – це факт. Футболісти підібрані гарні. За технікою, їх швидкісними якостями – ми повинні бути мінімум в п’ятірці. Але зміни складу. Зміни тренерів, виклики гравців в збірні, єврокубки – часу на зміни, в тому числі тренерські, тактичні — практично не було. Будь якому тренеру потрібен час.

Були вдалі матчі, були відрізки, де ми взагалі не брали очок. Читав та дивився огляди преси з приводу, наприклад, нашої гри проти «Кривбасу». Я не згоден. Скоріше, «Кривбас» врятувався, а не ми. Подивився гру, моменти. Так, в них був ще вихід один на один, але й в нас було достатньо моментів для того, щоб забивати третій гол. Тем не менш, рахунок по грі.

До того ж, якщо казати про тренерів, котрі працювали цією осінню – всі вони були під навантаженням логістики. За 15 днів з кінця листопада до початку грудня, наприклад, ми проїхали близько 9 тисяч кілометрів – автобусом, літаком, знов автобусом. Звичайно, все це дається в знаки. Навіть не в тому діло, що переїзди важкі, а в тому, що немає можливості робити повноцінний тренувальний процес, скорегувати щось. Дрібниць в футболі не буває.

Але, все одно ми вийшли на певний рівень та показали, що «Зоря» жива. До того ж, в нас багато збірників різних країн. Те, що наша команда буде прогресувати навесні в плані гри та турнірної таблиці я, навіть, не сумніваюся», — цитує спеціаліста офіційний сайт «Зорі».

antonio

Recent Posts

Усик зберіг статус найкращого боксера світу

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBC та WBO Олександр Усик залишився лідером…

32 минуты ago

Маркевич дав оцінку виступам збірної України в матчах проти Грузії та Чехії

Відомий український тренер Мирон Маркевич поділився думками щодо нещодавніх матчів національної збірної України. У жовтні…

2 часа ago

Доротея Вірер порівняла літні та зимові Олімпіади

Чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер порівняла зимові та літні Олімпійські ігри. «Я втомилася,…

3 часа ago

Віттоцці визнано італійською спортсменкою року за версією FISI

Італійська біатлоністка, дворазова чемпіонка світу Ліза Віттоцці отримала свій трофей як найкраща спортсменка Італії із…

5 часов ago

Мороз підбив підсумки виступу збірної України у відборі на юнацьке Євро

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз поділився думками щодо виступу команди у відборі…

6 часов ago

Відомий український футболіст завершив професійну кар’єру

Відомий український воротар Євген Паст офіційно завершив професійну кар'єру. Про це напередодні повідомив сам Паст…

7 часов ago