Головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич поділився думками щодо своєї роботи в клубі.

Пушич став очільником «Шахтаря» наприкінці жовтня. В 10 матчах із ним на чолі «гірники» здобули 6 перемог, 1 разу зіграли внічию та програли 3 рази.

Напередодні благодійного матчу проти «Авіспи Фукуоки» в Токіо Пушич розповів про свої враження від роботи в донецькому клубі.

«Люди в нашому клубі пов’язані неймовірною ментальною та братерською силою. Вони вже тривалий час живуть і чудово працюють як одна сім’я, що полегшує роботу мені як тренеру та дозволяє сфокусуватися на головному – грі в футбол.

У тих обставинах, які є сьогодні, ми завжди повинні ставити собі запитання: що ми можемо зробити тут і зараз для того, щоб покращити ситуацію?

Наш обов’язок – грати якомога краще на європейській арені, щоб дарувати людям радість та гордість за свою країну. І це прекрасний обов’язок, тому що ми знаємо, для чого це робимо.

Я з величезною повагою ставлюся до людей у клубі, які продовжують працювати в таких обставинах. Для мене це неймовірно. Я в «Шахтарі» два місяці, але відчуваю, що я тут вже два роки. Це багато говорить по інтенсивність, з якою ми працюємо в цих обставинах.

І коли я бачу, як важко ці люди працюють, наскільки вони віддані клубу, наскільки старанно мої гравці прагнуть представити свій клуб та особливо свою країну в міжнародних матчах після таких довгих переїздів – я дуже пишаюся ними», — наводить слова Пушича Tribuna.com.