Новини

В МОК прийняли остаточне рішення щодо участі росіян та білорусів на Олімпіаді-2024

Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету допустив російських та білоруських спортсменів до участі в літніх Олімпійських іграх 2024 року.

Відповідне рішення напередодні з’явилося на офіційному сайті МОК. Зазначається, що представники Росії та Білорусі зможуть взяти участь на Олімпіаді-2024 у нейтральному статусі.

«Як і всі інші спортсмени на Олімпійських іграх, індивідуальні нейтральні спортсмени також повинні будуть дотримуватися правил і норм, що застосовуються на Олімпійських іграх, включаючи антидопінг.

Як і всі інші спортсмени, вони також повинні будуть підписати оновлені Умови участі, що діятимуть у Парижі 2024 року. У них міститься зобов’язання поважати Олімпійську хартію, в тому числі «мирну місію Олімпійського руху».

Індивідуальні нейтральні спортсмени будуть запрошені МОК та їхніми відповідними федераціями. Лише дуже обмежена кількість спортсменів зможе пройти кваліфікацію через існуючі кваліфікаційні системи міжнародних федерацій.

Серед 4600 спортсменів з усього світу, які на сьогоднішній день пройшли кваліфікацію для участі в Парижі-2024, є лише 11 індивідуальних нейтральних спортсменів (вісім з російським паспортом і три з білоруським). Для порівняння, на сьогоднішній день понад 60 українських спортсменів пройшли кваліфікацію до Парижа-2024. Очікується, що українська делегація буде приблизно такою ж, як і на Олімпійських іграх у Токіо-2020″, — йдеться в заяві.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри відбудуться в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

antonio

Recent Posts

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

28 минут ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

7 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

10 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

21 час ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

1 день ago

Мілевський із другом дізналися про договірний матч і зірвали великий куш на ставках

Колишній футболіст київського «Динамо» і національної збірної України Артем Мілевський і його товариш Сергій Третьяк…

2 дня ago