У середу, 29 листопада, відбувались не лише матчі Ліги чемпіонів. У цей день свій поєдинок провів англійський Сандерленд, за який виступає українець Назарій Русин.

Сандерленд приймав Гаддерсфілд у рамках 18-го туру англійського Чемпіоншипу. У заявці господарів не знайшлось місце українському форварду Назарію Русину.

Різка реакція тренера на гру українця

Сталось це після того, як у попередній виїзній грі з Плімутом Русин вийшов у старті Сандерленда та був замінений по перерві. Після минулого матчу головний тренер «чорних котів» Тоні Мобрей розповів, чому зняв українця із гри після першого тайму.

«Я зняв Русина, тому що відчував, ніби він упустив кілька можливостей. Назарій кілька разів був в офсайді, а Маєнда був дуже хорошим на тренуваннях. Маєнда був таким сильним і різким, я просто відчув, що настав час дати йому можливість в центрі. Їм усім потрібно грати. Ми не дізнаємося, чи зможуть вони забивати голи, якщо не отримають час на полі», – заявляв тренер Сандерленда.

Саме після цієї критики Русин навіть не потрапив у заявку команди на наступну гру. Наставник віддав свою перевагу конкуренту українця.

Схоже, що адаптація Назарія в англійському футболі відбувається дуже складно. Нагадаємо, що Русин перейшов у Сандерленд у вересні 2023-го, провівши у футболці свого нового клубу 10 матчів (2 асисти). Його контракт із «чорними котами» розрахований до кінця червня 2027-го року.

Відзначимо, що без українського форварда Сандерленд поступився вдома Гаддерсфілд з рахунком 1:2. Нинішній клуб Русина після 18-ти турів йде лише на 11-му місці у турнірній таблиці Чемпіоншипу, набравши 26 балів.