Головний тренер донецького «Шахтаря» Маріно Пушич поділився своїми враженнями від роботи в клубі.

Пушич був призначений очільником «Шахтаря» понад місяць тому. В 6 матчах із ним на чолі «гірники» здобули 3 перемоги, зокрема над «Барселоною» в Лізі чемпіонів, 1 разу зіграли внічию та зазнали 2 поразок.

Напередодні матчу групового етапу Ліги чемпіонів проти «Антверпена» Пушич розповів про свою роботу в донецькому клубі.

«На мою думку, якщо ваше запитання було про роботу за тих обставин, що є зараз в Україні, то як тренер ти виконуєш не тільки задачу футбольного наставника, а й багато інших. Одна з них – це допомагати своїм футболістам почуватися добре та мати достатньо впевненості, щоб розкривати свої таланти та гарно грати. Зрозуміло, що ситуація повністю відрізняється від усього, що кожен з нас звик бачити в наших країнах, і вона вимагає адаптації, соціальних навичок, а також прагнення дуже багато працювати кожен день, щоб команда удосконалювалася.

Мені дуже допомагають працівники клубу, я за це вдячний. Як я казав минулого разу, бачу гарну організацію, люди намагаються зробити все можливе в цих обставинах, що не так уже й просто. Як ви знаєте, моя команда вчора їхала сюди майже 10 годин. Такий графік забирає чимало сил, а особливо такі подорожі. Водночас ми маємо душевні сили, щоб прийняти цей виклик і зробити все, що ми можемо. Отже, це не звичайна ситуація, але що є, то є. Усі працівники клубу, у тому числі я в ролі тренера, намагаються докласти максимальних зусиль, щоб знайти найкращий вихід із ситуації та конкурувати з іншими командами», — заявив фахівець.