Новини

Помер знаменитий футболіст-бомбардир, який став художником

У віці 75 років помер знаменитий футболіст «Аякса», ПСВ «Ейндховен», «Фейєноорда» та збірної Нідерландів, віцечемпіон світу та володар Кубка європейських чемпіонів Рууд Гелс, повідомляє telegraaf.nl. Раніше не стало дворазового віцечемпіона світу з футболу, який пережив страшну сімейну трагедію.

Бомбардир від Бога Гелс — єдиний, хто п’ять разів ставав найкращим бомбардиром чемпіонату Нідерландів. 1975 року йому дісталася «Срібна бутса», а 1977-го та 1978-го — «Бронзова бутса» за версією журналу France Football як одного з найкращих бомбардирів Європи.

1970 року форвард, який захоплював уболівальників своєю блискучою грою головою, виграв з «Фейєноордом» Кубок європейських чемпіонів, а 1978-го з бельгійським «Андерлехтом» — Суперкубок УЄФА.

У футболці збірної Нідерландів Гелс у 20 матчах забив 11 м’ячів, ставши віцечемпіоном світу-1974 та бронзовим призером чемпіонату Європи-1976.

Загалом нападник записав до свого активу 265 голів у чемпіонаті Нідерландів. За всю історію більше ніж він забив лише один футболіст — Віллі ван дер Куйлен (311 м’ячів).

Рууд Гелс праворуч) грав в одній команді з легендарним Йоханом Кройффом

До речі, по завершенні кар’єри Рууд Гелс став художником. «Я сприймав блиск і славу як тягар, — зізнався він якось у програмі Barend & Van Dorp. — Чи сказати вам щось дуже чесне? Біля полотна я завжди був набагато щасливішим».

На згадку про знаменитого бомбардира відбірний матч Євро-2024 Нідерланди — Ірландія (1:0), у якому «помаранчеві» вибороли путівку на чемпіонат Європи, розпочався напередодні з хвилини мовчання.

sportnews

Recent Posts

Валенсія Яремчука поступилася Реал Сосьєдаду в Ла Лізі

"Валенсія" з Романом Яремчуком у складі зазнала поразки в нещодавньому матчі іспанської Ла Ліги. Напередодні…

19 минут ago

Віттоцці хотіла завершити кар’єру після Олімпіади в Пекіні

Володарка «Великого кришталевого глобуса», бронзова призерка ОІ-2022, італійська біатлоністка Ліза Віттоцці розповіла, що на тлі…

40 минут ago

Відомо, де Яремчук може продовжити кар’єру

З'явилася інформація стосовно потенційного майбутнього для українського нападника Романа Яремчука. По завершенню сезону 2023/24 Яремчук,…

60 минут ago

Ф’юрі зірвав дуель поглядів із Усиком (відео)

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версією WBC Тайсон Ф'юрі відзначився суперечливим вчинком перед боєм…

1 час ago

Ф’юрі заявив про наявність у нього психічних розладів

Вже у суботу, 18 травня на рингу зустрінуться непереможні Олександр Усик і Тайсон Ф’юрі. Боксери…

2 часа ago

Букмекери оцінили шанси збірної України на перемогу на Євро-2024

Букмекерські контори після виходу збірної України з футболу до фінального турніру Євро-2024 виставили коефіцієнти на…

2 часа ago