Новини

Тренер Динамо розкритикував суддівство в матчі проти Динамо

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік поділився думками щодо нещодавнього матчу проти однолітків із «Динамо».

Минулого тижня «Шахтар» зазнав поразки в матчі чемпіонату України серед юнацьких команд проти «Динамо» з рахунком 2:0.

Напередодні Бєлік заявив про численні суддівські помилки на користь киян, зокрема в їхньому очному протистоянні.

«Дійсно, складна гра із сильним суперником – прямим конкурентом. Я не можу сказати, що моя команда діяла ідеально, але також не можу сказати, що ми провалили цей матч.

Якщо брати гру в цілому, то був рівний поєдинок з невеликою кількістю моментів – як поблизу наших воріт, так і біля воріт суперника. Та я вважаю, що найкращим гравцем матчу у складі киян був їхній воротар, який парирував два-три небезпечні удари після наших стандартів.

Ну й також я одразу після гри не став акцентувати увагу на суддівстві, тому що попереду був важливий матч Юнацької ліги УЄФА з «Барселоною» U-19, і я не хотів, щоб це стало алібі для наших футболістів. Завжди в будь-якій ситуації, що б не сталося, я в першу чергу звертаю увагу на дії своєї команди, але є моменти, про які просто не можна мовчати. І про те, що було в плані суддівства в матчі з «Динамо» U-19, я вважаю, необхідно говорити.

Наведу кілька прикладів. Коли наш центральний захисник фолить першого разу за гру в центрі поля, то йому одразу дають жовту картку – не питання, я згоден з рішенням арбітра. Але водночас центральний захисник киян протягом п’яти-шести хвилин тричі порушує правила на наших гравцях – б’є їх по ногах, а суддя призначає штрафні, проте не попереджує киянина, не робить навіть усного зауваження, то це як? Ви й самі розумієте, що означає для центрального захисника вже на початку зустрічі грати на жовтій картці. Це перший момент.

Друге – зрозуміло, що я почав на це реагувати, звертати увагу арбітра, і суддя дав мені спочатку жовту картку. Але як дав? Не так, як роблять у Юнацькій лізі УЄФА, коли рефері підходить до бокової лінії та показує попередження, дивлячись тобі в очі, а цей арбітр показав картку, перебуваючи за 50 метрів від мене. Може, це означає, що йому соромно дивитися в очі тренеру, адже є певна несправедливість стосовно мене та моєї команди?

Ну й, звісно, «вишенькою на торті» для киян став непризначений у їхні ворота пенальті. Я не знаю як, але просто неможливо не помітити такий одинадцятиметровий – його всі бачили. Розумію, що судді – це люди, які теж можуть помилятися, але чому я про це кажу, бо це не просто звичайна помилка, а це вже система.

За два тури до нас у матчі з киянами дали другу жовту й видалили з поля найкращого гравця «Дніпра-1» U-19 Ківінду, таким чином залишивши дніпрян уже на 15-й хвилині вдесятьох і позбавивши їх шансів поборотися за перемогу. Тепер от матч між нами й «Динамо» U-19, про який я говорив. Хочеться, щоб відповідні органи, які контролюють дії арбітрів, той самий суддівський комітет, звернули увагу на цю ситуацію і нарешті почали реагувати на ці системні помилки належним чином.

І загалом, якщо взяти киян, то вони 10 із 13 своїх матчів провели вдома, вони всіх своїх суперників запрошують грати до Кончі-Заспи. Саме тому я вважаю, що тут уже має місце система. Особисто я ніколи нікого не проситиму, щоб якимсь нечесним шляхом впливали на результат матчу. Я завжди кажу про те, що хочу, аби судді мені просто не заважали й ми мали гарне поле – цього мені вистачить, аби привести команду до чемпіонства», — заявив Бєлік.

antonio

Recent Posts

Усик оцінив поточну фізичну форму Ф’юрі

Чемпіон світу за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Олександр Усик поділився думками щодо фізичної…

19 минут ago

Різник висловився про фінал Кубка України проти Ворскли

Воротар донецького "Шахтаря" Дмитро Різник поділився думками щодо прийдешнього фіналу Кубка України проти полтавської "Ворскли".…

39 минут ago

Жирона з Циганковим і Довбиком поступилася Вільярреалу в Ла Лізі

"Жирона" з Віктором Циганковим та Артемом Довбиком у складі програла "Вільярреалу" в нещодавньому матчі Ла…

40 минут ago

Президент Реала дав обіцянку Луніну

З'явилися нові деталі стосовно майбутнього українського воротаря Андрія Луніна в складі мадридського "Реала". Напередодні в…

59 минут ago

Пушич розповів про настрій Шахтаря перед фіналом Кубка України

Головний тренер донецького "Шахтаря" Марино Пушич поділився думками щодо готовності команди до фіналу Кубка України.…

1 час ago

На ЧС-2024 з хокею сталася грандіозна сенсація

Збірна США з хокею зазнала сенсаційної поразки від команди Словаччини на чемпіонаті світу 2024 року,…

2 часа ago