Новини

Як змінилися шанси збірної України вийти на Євро-2024 після жовтневих матчів

Жовтневий цикл матчів відбору на Євро-2024 добіг кінця. Це означає, що боротьба за путівки на чемпіонат Європи наступного року близька до розв’язки.

Яке становище збірної України у відборі на Євро-2024?

Станом на 18 жовтня, збірна України перебуває на другому місці групи C кваліфікації на Євро-2024 із 13 очками в активі. Ця позиція наразі дозволяє команді Сергія Реброва пройти напряму на турнір.

Тим не менш, збірна Італії, яка знаходиться на третьому місці та відстає від України на 3 очки, має одну гру в запасі. Таким чином, прямий вихід на Євро-2024 українцям ще не гарантований.

Які шанси України на вихід до плей-оф?

Якщо збірна України не потрапить на Євро напряму, вона матиме шанс пройти на турнір через плей-оф. Щоправда, для цього потрібно, щоб хтось зі збірних Сербії, Фінляндії та Ізраїлю вийшов на турнір напряму. Найбільші шанси на це зараз у Сербії. Вони напередодні перемогли Чорногорію в групі G з рахунком 3:1. Зараз перевага Сербії над Чорногорією, яка перебуває на третьому місці, становить 5 очок.

Тим часом, Фінляндія втратила шанси на прямий вихід на Євро-2024. Напередодні вони програли Казахстану в групі H із рахунком 1:2 та втратили можливість посісти щонайменше друге місце.

Ізраїль не проводив матчі в жовтні. Наразі вони перебувають на третьому місці в групі I та мають шанси на прямий вихід на Євро.

З ким збірній України залишилося зіграти у відборі на Євро-2024?

Вирішальним для збірної України стане матч проти Італії, який відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені. Від підсумку цієї гри значною мірою буде залежати доля збірної України в боротьбі за вихід на Євро.

Детальніше дізнатися про шанси та способи виходу збірної України на Євро-2024 ви можете за цим посиланням.

antonio

Recent Posts

Білодід відповіла на чутки про завершення кар’єри

Відома українська дзюдоїстка Дар'я Білодід висловилася щодо чуток про завершення професійної кар'єри. В п'ятницю ввечері…

5 часов ago

Усик зберіг статус найкращого боксера світу

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBC та WBO Олександр Усик залишився лідером…

13 часов ago

Маркевич дав оцінку виступам збірної України в матчах проти Грузії та Чехії

Відомий український тренер Мирон Маркевич поділився думками щодо нещодавніх матчів національної збірної України. У жовтні…

14 часов ago

Доротея Вірер порівняла літні та зимові Олімпіади

Чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер порівняла зимові та літні Олімпійські ігри. «Я втомилася,…

15 часов ago

Віттоцці визнано італійською спортсменкою року за версією FISI

Італійська біатлоністка, дворазова чемпіонка світу Ліза Віттоцці отримала свій трофей як найкраща спортсменка Італії із…

17 часов ago

Мороз підбив підсумки виступу збірної України у відборі на юнацьке Євро

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз поділився думками щодо виступу команди у відборі…

18 часов ago