Жовтневий цикл матчів відбору на Євро-2024 добіг кінця. Це означає, що боротьба за путівки на чемпіонат Європи наступного року близька до розв’язки.

Яке становище збірної України у відборі на Євро-2024?

Станом на 18 жовтня, збірна України перебуває на другому місці групи C кваліфікації на Євро-2024 із 13 очками в активі. Ця позиція наразі дозволяє команді Сергія Реброва пройти напряму на турнір.

Тим не менш, збірна Італії, яка знаходиться на третьому місці та відстає від України на 3 очки, має одну гру в запасі. Таким чином, прямий вихід на Євро-2024 українцям ще не гарантований.

Які шанси України на вихід до плей-оф?

Якщо збірна України не потрапить на Євро напряму, вона матиме шанс пройти на турнір через плей-оф. Щоправда, для цього потрібно, щоб хтось зі збірних Сербії, Фінляндії та Ізраїлю вийшов на турнір напряму. Найбільші шанси на це зараз у Сербії. Вони напередодні перемогли Чорногорію в групі G з рахунком 3:1. Зараз перевага Сербії над Чорногорією, яка перебуває на третьому місці, становить 5 очок.

Тим часом, Фінляндія втратила шанси на прямий вихід на Євро-2024. Напередодні вони програли Казахстану в групі H із рахунком 1:2 та втратили можливість посісти щонайменше друге місце.

Ізраїль не проводив матчі в жовтні. Наразі вони перебувають на третьому місці в групі I та мають шанси на прямий вихід на Євро.

З ким збірній України залишилося зіграти у відборі на Євро-2024?

Вирішальним для збірної України стане матч проти Італії, який відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені. Від підсумку цієї гри значною мірою буде залежати доля збірної України в боротьбі за вихід на Євро.

Детальніше дізнатися про шанси та способи виходу збірної України на Євро-2024 ви можете за цим посиланням.