В суботу національна збірна України провела в Празі матч відбору на Євро-2024 проти збірної Північної Македонії. Перемога була необхідна обом командам для збереження шансів на здобуття путівки на чемпіонат Європи.

Україна — Північна Македонія 1-0 (відео голу)

На стартовому відрізку гри збірна України мала потенційні гольові моменти. Артем Довбик та Михайло Мудрик мали можливість забити, але м’яч влучав у Столє Дімітревського після їхніх ударів. Згодом македонці відповіли пострілом Бояна Міовського, але він не ніс значної небезпеки.

Українцям вдалося вийти вперед на 30-й хвилині зустрічі. Після удару Георгія Судакова м’яч влучив у Ніколу Серафімова та залетів у ворота суперників. Невдовзі збірна Північної Македонії мала два гольові епізоди, але в обидвох випадках Анатолій Трубін зробив сейв.

На початку другого тайму Довбик вийшов сам-на-сам із Дімітревським, але пробив повз ворота. Також були питання щодо можливого офсайду. За кілька хвилин Північна Македонія відповіла ударом Дарко Чурлінова.

На 59-й хвилині українці вийшли в контратаку, кульмінацією якої став удар Михайла Мудрика, який відбив Дімітревський. Майже одразу під час розіграшу кутового Микола Матвієнко влучив у поперечину.

Судаков на 81-й хвилині мав змогу забити дубль, але його удар з-за меж штрафного майданчика відбив Дімітревський. Згодом українці провели стрімку контратаку, але голкіпер македонців відбив удар Романа Яремчука.

На останніх секундах матчу Олександр Караваєв подвоїв перевагу дальнім ударом у порожні ворота.

В підсумку, збірна України обіграла Північну Македонію з рахунком 2:0 та заробила важливі три очки в боротьбі за вихід на Євро-2024.