Колишній головний тренер молодіжної збірної України Сергій Ковалець прокоментував скандальний епізод у матчі 8-го туру УПЛ між «Рухом» та «Шахтарем».

Одним із найбільш обговорюваних моментів матчу «Рух» — «Шахтар» (1:1) стало вилучення Ярослава Ракицького в першій половині зустрічі. Гравець «гірників» отримав червону картку після підкати проти Іллі Квасниці.

Напередодні Ковалець дав оцінку скандальному моменту з вилученням Ракицького.

«Якщо дивитися цей епізод у динаміці, то підкат не викликав запитань. Показово, що ні головний рефері матчу Віталій Романов, ні лайнсмен, які знаходились поряд і бачили момент з різних ракурсів, не зафіксували порушення правил. Тільки після підказки VAR та перегляду відео рефері вирішив вилучити Ярослава.

Це тенденція сучасного футболу, тепер тут як у баскетболі — кожен епізод переглядається з різних камер і будь-який контакт може мати наслідки.

Не здивуюся, якщо у найближчому майбутньому підкати у футболі зникнуть. Переглядаю багато поєдинків у топ-лігах і помічаю, що тенденція саме така — мінімізувати підкати», — розповів експерт сайту FootBoom.