Львівський «Рух» отримав заборону на проведення трансферів від ФІФА через позов колишнього гравця команди Лассани Файє.

Файє став гравцем «Руха» в січні 2022 року, але так і не дебютував за львівський клуб через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Згодом футболіст розірвав контракт в односторонньому порядку та зажадав у суді стягнути з клубу компенсацію.

Палата з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА частково задовольнила позов. «Рух» вимушений заплатити Файє 24 тисяч євро та 5% річних на цю суму. Також «Руху» тимчасово заборонили реєструвати нових футболістів.

«Рішення Палати вирішення спорів ФІФА вкотре продемонструвало зневажливе, зверхнє і несправедливе ставлення цієї організації до наших клубів, нашого футболу і країни загалом. Пригадайте історії з ексфутболістами «Шахтаря».

А тепер уявіть собі: ми підписали з голландським футболістом Лассана Файє контракт 9 січня 2022 року, заплатили агентські його агенту, виплатили футболісту зарплату за січень в повному обсязі і футболіст полетів з командою на збори в Туреччину. Зі зборів команда повернулась 21 лютого 2022 року і розпочала підготовку до першого весняного матчу.

І тут розпочинається війна. Футболіст Файє, як і всі інші іноземці, залишає клуб і Україну та повертається додому. Після цього він жодного дня не був в Україні, не зіграв за наш клуб жодної хвилини і подає позов до ПВС ФІФА з вимогою виплатити йому 316 тисяч євро», — прокоментував ситуацію спортивний директор клубу Володимир Лапіцький.