Київське Динамо вшанувало пам’ять колишнього півзахисника Андрія Гусіна, який загинув дев’ять років тому, 17 вересня 2014 року.

«Він міг би бути добротним нападником, але геній Лобановського побачив у ньому задатки найкращого опорника своєї епохи в українському футболі.

Він міг би відбутися як тренер, реалізовуючи знання, здобуті під керівництвом провідних тренерів України, проте рано пішов із життя, у віці розквіту сил і задумів».

У клубі пригадали, як звернули увагу на Гусіна, який тоді грав за львівські Карпати на позиції нападника.

«Такого форварда не можна було оминати. Хоча в клубі він встиг забити на той час менше десятка м’ячів, прогрес юного форварда не залишило поза увагою Динамо.

Львівські Карпати в фіналі Кубка України 1993 року програли, проте Гусін – виграв!»

Також існує легенда, як Лобановський помітив у Гусіні задатки опорного півзахисника.

«Нібито Метр обговорював зі своїми помічниками проблему опорного півзахисника, переглядаючи матч Динамо-2, і сказав їм: «А чому ви кажете, що в нас нема такого гравця? Ось він грає, готовий опорник по полю бігає, подивіться».

Переведення Гусіна на позицію в центр поля стало визначною подією в його кар’єрі.

«З того часу все відбувалося дуже швидко: здобуття авторитету в Динамо, повернення в національну збірну.

Ще недавно центрфорвард Гусін мандрував по першолігових стадіонах, а тепер опорник Гусін грав проти чемпіонів Європи – німців, виходив у єврокубках проти грандів з топ-чемпіонатів».

Покинути Динамо Гусіну довелося через тодішнього головного тренера Йожефа Сабо.

«У 32 роки Андрій Гусін покинув Динамо, не вписуючись у тактичні побудови Сабо, проте ми могли тільки здогадуватися, що насправді він ішов, щоб грати, а не догравати».

Також у клубі згадали, що Гусін вже у поважному віці був одним з ключових гравців команди Олега Блохіна в збірній України на чемпіонаті світу 2006.

«33-річний Гусін був найстаршим у заявці Блохіна на чемпіонат світу 2006 року. Проте він їздив не туристом, а провідним гравцем – і не за пільговим квитком, а як один із лідерів тієї команди», – йдеться у матеріалі пресслужби Динамо.

Гусін провів за Динамо (1997-2004) 264 матчі та забив 32 голи. У складі збірної України Андрій провів 71 матч, відзначившись дев’ятьма голами та однією гольовою передачею. Ексхавбек загинув 17 вересня 2014 року на автодромі «Чайка» під Києвом, не впоравшись із керуванням мотоциклом.