Жіноча збірна Іспанії продовжує боротися за свої права після перемоги на чемпіонаті світу 2023 року.

Нагадаємо,під час церемонії нагородження збірної Іспанії, яка тріумфувала на жіночому ЧС, президент іспанської федерації Луїс Рубіалес обійняв, а потім поцілував у губи гравчиню «Фурії Рохи» Дженні Ермосо. Після цього він змушений був піти у відставку, бо епізод викликав обурення у футболісток та суспільства.

Але цього гравчиням недостатньо. Футболістки продовжують бойкотувати збірну і не збираються приїздити до неї на наступні матчі проти Швеції та Швейцарії у рамках Ліги націй.

«Змін, які відбулися, недостатньо для того, щоб гравці почувалися в безпечному місці, де поважають жінок, де є відданість жіночому футболу і де ми можемо показати максимальну продуктивність. Вважаємо, що настав час боротися, щоб показати, що таким ситуаціям і практикам немає місця в нашому футболі чи суспільстві, і що нинішня структура потребує змін», – йдеться у заяві.

Основні вимоги спортсменок: реструктуризація футбольної федерації Іспанії, відставка тимчасового президента Педро Роча, призначення нового генерального секретаря і нового президентського кабінету, призначення нового відділу медіа, новий підхід до роботи відділу доброчесності.