Півзахисник київського «Динамо» Владислав Кабаєв розповів про свої враження від роботи з головним тренером Мірчею Луческу.

Кабаєв приєднався до складу «Динамо» влітку 2022 року, коли командою керував Луческу. Напередодні 28-річний півзахисник розповів про свій досвід роботи з румунським фахівцем.

«Це знакова фігура для футболу, і не тільки українського. Заходиш в інтернет – і бачиш, як його порівнюють за кількістю трофеїв з Гвардіолою,  Фергюсоном, Лобановським… Це метр футболу. Ти раніше дивився по телевізору, як грав його «Шахтар», і завжди хотів спробувати.

Я ще до «Динамо» спілкувався з Тимчиком та Андрієвським. Вони казали, що дуже тяжко в плані навантажень, треба багато бігати. Але тоді був результат – перше місце в УПЛ і Кубок. У цього тренера ти теж не можеш розслабитись. Ти весь час у тонусі, де б ти не був – збори, чемпіонат, теорія.

Луческу – максималіст, і він буде чекати від тебе того ж самого. У свої 78 років він живе футболом. Він мешкає на базі, дивиться кожен матч, хто б не грав. Коли у нас теорія, наприклад, про «Минай», то він знає кожного їхнього футболіста – хто де грав, який у нього зріст. Він живе цим. Він розказує про свою кар’єру, як він готувався.

Я дізнався багато нового для себе. Стараюсь бути як губка і вбирати всю корисну інформацію, щоб в майбутньому вона допомогла мені. Навіть не обов’язково у футболі. Якщо ти завжди готовий до удару, це може допомогти в бізнесі або в якійсь життєвій ситуації», — заявив Кабаєв в інтерв’ю сайту Tribuna.com.