Бокс

Зірковий тренер розкритикував суддю бою Усика з Дюбуа

В польському Вроцлаві український боксер Олександр Усик нокаутував у 9-му раунді англійця Даніеля Дюбуа і захистив титул чемпіона світу в суперважкій вазі за версією WBA Super, WBO,IBF та IBO.

Заслужений тренер України, головний тренер національної збірної України Дмитро Сосновський ексклюзивно для Sport.ua прокоментував цей поєдинок:

– Якщо відверто, то я був переконаний у перемозі Олександра Усика. Вже з перших секунд бою було помітно, що Дюбуа розраховує виключно на свій потужний удар. Проте значно досвідченіший українець легко передбачав усі задуми візаві і не дозволяв йому користуватися своєю грізною «зброєю». До речі, було очевидно, що з кожним раундом у британця все менше шансів завершити достроково бій на свою користь, бо, перебуваючи під пресингом Усика, він втомлювався, втрачав швидкість і сила його «пострілів» зменшувалася.

Удар Дюбуа нижче пояса у 5-му раунді? Дещо здивувало, що арбітр не покарав англійця за це порушення, але важливо, що він дозволив Усику відновитися й прийшовши до тями, той додав в інтенсивності. У 9-му раунді все було закінчено.

Я тішуся, що Олександр, якого свого часу багато років тренував в збірній України, виправдав мої сподівання. Повторюю, шансів у Дюбуа не було, бо українець переважав у всіх компонентах, передусім, у швидкості роботи рук і ніг. Слід віддати належне й тренерському штабі Олександра, який перебував у бойовій спортивній формі. Особливо сподобалися його фізичні кондиції, спостерігаючи за його рухливістю, складалося враження, що це Дюбуа старший аж на 11 років.

Чергова звитяга Усика ще раз підтвердила його бійцівську вдачу, високий потенціал і була дуже важливою в цей непростий для України час.

sportnews

Recent Posts

Ярмолюк розповів, як опинився в Брентфорді

Півзахисник "Брентфорда" Єгор Ярмолюк поділився подробицями свого переходу до англійської команди. Влітку 2022 року Ярмолюк…

35 секунд ago

Футболісти Кривбасу отримають бонуси за свої виступи

Гравці криворізького "Кривбасу" отримають грошовий бонус за свої виступи. Про це повідомляє Telegram-канал "ТаТоТаке". За…

21 минута ago

Холіфілд розповів, як Усик може перемогти Ф’юрі

Колишній абсолютний чемпіон світу Евандер Холіфілд поділився думками про бій між Олександром Усиком та Тайсоном…

41 минута ago

Анчелотті зробив остаточний вибір між Луніним і Куртуа

З'явилася нова інформація щодо конкуренції воротарів мадридського "Реала" Андрія Луніна та Тібо Куртуа. Протягом останніх…

1 час ago

Валенсія Яремчука поступилася Реал Сосьєдаду в Ла Лізі

"Валенсія" з Романом Яремчуком у складі зазнала поразки в нещодавньому матчі іспанської Ла Ліги. Напередодні…

1 час ago

Віттоцці хотіла завершити кар’єру після Олімпіади в Пекіні

Володарка «Великого кришталевого глобуса», бронзова призерка ОІ-2022, італійська біатлоністка Ліза Віттоцці розповіла, що на тлі…

2 часа ago