Новини

УПЛ відповіла на звинувачення одного з клубів у зміні регламенту

В українській Прем’єр-лізі прокоментували звинувачення львівського «Руху» в зміні регламенту в новому сезоні.

Напередодні «Рух» заявив про те, що в регламент УПЛ було внесено положення, що дозволяє клубам, що грають в єврокубках, переносити матчі чемпіонату без згоди суперника. Зазначалося, що положення було додано за сприяння «Шахтаря».

Згодом представники УПЛ заперечили звинувачення з боку львівського клубу.

«Інформація про те, що зміни до п. 15 ст. 9 Регламенту чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону 2023/24 не обговорювалася із клубами – не відповідає дійсності. Ще в квітні цього року клубам було відправлено лист щодо розробки проєкту Регламенту змагань сезону 2023/24 та запропоновано надати свої пропозиції та зауваження.

У травні клубам направлене повторне звернення УПЛ щодо надання пропозицій у проект Регламенту та надана порівняльна таблиця до Регламенту, в якій було запропоновано внести цей пункт.

09.06.2023 року у форматі відеоконференції відбулася робоча нарада з питань обговорення Регламенту, до участі в якій були запрошені представники всіх клубів. Питання виносилося на загальний розгляд. Зокрема, цей пункт також було обговорено. Після проведення дискусії питання залишилося в таблиці без змін у запропонованій редакції.

Також у червні були проведені ще два засідання робочих груп з питань регламенту за участі усіх клубів. За підсумками цих засідань зауважень щодо редакції вказаного пункту не надходило. Проєкт змін та доповнень до Регламенту проведення змагань УПЛ сезону 2023/24 було направлено до футбольних клубів та винесено на затвердження Загальними зборами учасників УПЛ, які відбулися 23.06.2023 року.

На кожному з цих етапів представники будь-якого клубу могли висловитися проти цих змін та додати свої зауваження. На етапі підготовки до чемпіонату зауважень від них не надходило. У зв’язку з чим, проєкт Регламенту змагань, затверджений Загальними зборами УПЛ, було відправлено на затвердження до Виконавчого комітету УАФ», — ідеться в заяві пресслужби УПЛ.

antonio

Recent Posts

Син Суркіса розставив всі крапки у резонансному скандалі у матчі з Шахтарем

Син колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслав Суркіс – розповів власну версію інциденту, який…

34 минуты ago

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку РФ на Олімпіаді

Журналістам із Росії заборонили використовувати символіку їхньої країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в…

1 час ago

У Ф’юрі назвали головну перевагу перед боєм з Усиком

Батько Тайсона Ф'юрі прокоментував підготовку свого сина до бою проти Олександра Усика. Британський боксер налаштовується на…

2 часа ago

Чісора повідомив новину про Ф’юрі: Усик має цим скористатися

Британський боксер суперважкої ваги Дерек Чісора розповів, що розсічення Тайсона Ф’юрі не встигло загоїтися належним…

2 часа ago

Лунін сказав Анчелотті, як відреагує на вихід Куртуа у фіналі ЛЧ

Український голкіпер мадридського Реалу Андрій Лунін може пропустити фінал Ліги чемпіонів проти дортмундської Борусії. Іспанські…

3 часа ago

Андрій Шевченко досяг домовленності з Румунією та Норвегією

Президент УАФ Андрій Шевченко на конгресі ФІФА в Бангкоку зміцнював стосунки з іншими футбольними асоціаціми.…

3 часа ago