Біатлон

Спортивний скандал: відому біатлоністку не взяли у збірну на чемпіонат світу

Збірна України визначила склад на літній чемпіонат світу з біатлону, який є головним стартом літнього сезону. В команду потрапило 25 спортсменів, з яких 10 є представницями жіночої команди, як дорослої, так і юніорської. Передає Укрбіатлон

Однією з несподіваних відсутностей у складі України є Олена Білосюк. Вже у квітні вона не потрапила до складу команди після того, як Микола Зоц був призначений новим старшим тренером жіночої збірної. Замість цього, вона мала проводити підготовку з чоловічою командою «Б». Тепер вона також не увійшла до складу на літній чемпіонат світу.

За коментарем звернулися до Миколи Зоца, старшого тренера жіночої збірної України з біатлону, стосовно принципу відбору до складу на чемпіонат та відсутності Білосюк. Зоц пояснив, що відбір на світову першість відбувався на основі контрольних гонок у Сянках, і ті, хто показав найкращі результати, були відібрані для участі. У разі рівності результатів, перевагу отримували молодші біатлоністки.

Зоц пояснив, що на літній чемпіонат світу зазвичай їдуть ті, хто краще готовий на даний момент, і це не означає, що хтось був виключений. Він також підкреслив, що команда має вектор омолодження і надає перевагу молодшим спортсменкам, якщо вони мають рівні результати з більш досвідченими.

Зоц також зазначив, що разом з національною командою троє юніорок — Ксенія Приходько, Олександра Меркушина і Олена Городна — проводять підготовку, оскільки вони мають перспективу на майбутнє.

Літній чемпіонат світу у Брезно-Осрблі відбудеться з 24 по 27 серпня, і на ньому будуть розіграні медалі у юніорських та дорослих категоріях.

sportnews

Recent Posts

Один із матчів 30-го туру УПЛ перенесено

Матч 30-го туру УПЛ між черкаським "ЛНЗ" та полтавською "Ворсклою" було перенесено. Про це напередодні…

3 часа ago

Лідер Ворскли розповів про заборгованості перед футболістами

Захисник полтавської "Ворскли" Володимир Чеснаков висловився стосовно фінансової ситуації в клубі. Напередодні Чеснаков визнав, що…

4 часа ago

Почеттіно офіційно покинув посаду головного тренера Челсі

Маурісіо Почеттіно офіційно покинув посаду головного тренера лондонського "Челсі". Про це лондонський клуб повідомив ввечері…

5 часов ago

Лунін отримав несподіваний вирок на фінал сезону

Для голкіпера збірної України Андрія Луніна сезон 2023/24 на клубному рівні завершився. Про це повідомляє…

6 часов ago

Матч Динамо – Кривбас мав продовження: Вернидуб завітав до суддів

Нещодавно у матчі 29-го туру чемпіонату України "Динамо" на своєму полі обіграло "Кривбас" із рахунком…

6 часов ago

Відомий надважковаговик висловився про перемогу Усика над Ф’юрі

Боксер суперважкої ваги Майкл Хантер поділився думками про нещодавню перемогу Олександра Усика над Тайсоном Ф'юрі.…

6 часов ago