Один з лідерів збірної України, захисник лондонського Арсеналу Олександр Зінченко, на пресконференції в США, яка відбулася перед товариським матчем проти Манчестер Юнайтед, скористався нагодою та вкотре нагадав світу про необхідність підтримки України.

«Деякі люди втомилися від цієї війни, але ми не можемо здаватися. Нам потрібно боротися за нашу свободу і незалежність, тому що не міг уявити, що це може статися у 2023 році. Місце, де народився та виріс, а одного дня інша країна приходить до вас, руйнує все, вбиває дітей і робить багато страшних речей. Щоб досягти чого? Ось питання.

В цьому випадку я говорю з людьми з втомою, сьогодні це Україна, а завтра це може бути ваша країна. Тому нам потрібно триматися разом і боротися до кінця.

Надзвичайно важливо не просто зібрати кошти на будівництво школи в Україні, а надіслати повідомлення решті світу та українцям, які залишаються там і борються за свою незалежність, сказати: «Дивіться, ви не самотні. Усі вони з вами».

Користуючись цією нагодою, я повинен сказати, що ці F16 нам потрібні, щоб повернути нашу землю і наші території. У мене є така місія. Якщо у мене буде можливість — говоритиму про це», — наводить слова Зінченка офіційний сайт Арсеналу.