Новини

УАФ відреагувала на виступи кримських клубів у російському чемпіонаті

Українська асоціація футболу надіслала лист до ФІФА та УЄФА стосовно виступів клубів із тимчасово окупованого Криму в російському чемпіонаті.

Напередодні «Севастополь» та «Рубін» (Ялта) зіграли матчі в Дивізіоні Б Другої ліги Росії. Матч російського чемпіонату вперше пройшов на тимчасово окупованій території України.

В понеділок УАФ надіслала лист до ФІФА та УЄФА з проханням виключити РФС зі складу обидвох організацій.

«Ми вже кілька разів зверталися до ФІФА та УЄФА щодо спроб керівництва російського футболу включити українські клуби для участі в російських внутрішніх чемпіонатах. Звертаємося до вас знову з приводу цього питання з проханням розглянути та вжити заходів для усунення ще одного порушення Росією всіх існуючих правил і норм.

УАФ нагадує, що у своєму офіційному листі № 1423 від 01.11.2022 на адресу УЄФА та ФІФА вже повідомляла про чергові протиправні дії російської терористичної держави та РФС щодо української держави та футболу, зокрема спроби інтеграції футбольних клубів із тимчасово окупованих регіонів України до регулярних національних чемпіонатів Росії.

У наших офіційних листах № 635 від 01.07.2023 та № 741 від 22.06.2023 ми звернули вашу увагу на інформацію з відкритих джерел про те, що ФК «Севастополь» та ФК «Рубін Ялта» з тимчасово окупованого Криму отримали сертифікати на участь у Другій лізі Росії (третій національний дивізіон). Дозвіл на проведення такої дії фактично демонструє зневагу до позиції та попередніх рішень ФІФА та УЄФА (2014 року УЄФА надав Криму особливий статус).

Незважаючи на численні звернення УАФ до ФІФА та УЄФА із цього приводу, 16.07.2023 ФК «Севастополь» та ФК «Рубін Ялта» провели свої перші матчі в другому російському дивізіоні. Ми розцінюємо такі дії як грубе порушення статутів ФІФА й УЄФА та рішення УЄФА про особливий статус кримського футболу.

У світлі вищезазначеного УАФ знову звертається до ФІФА та УЄФА з проханням розглянути можливість виключення РФС із членства у ФІФА та УЄФА через доведену невідповідність вимогам статутів керівних органів світу й Європи та цінностям всесвітньої футбольної сім’ї», — йдеться в листі.

antonio

Recent Posts

Шовковський прокоментував перемогу Динамо над Кривбасом в УПЛ

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський поділився думками щодо перемоги його підопічних над криворізьким "Кривбасом".…

59 минут ago

Відомий склад олімпійської збірної України на прийдешній міжнародний турнір

Названо склад олімпійської збірної України на міжнародний турнір, що незабаром відбудеться у Франції. Про це…

1 час ago

Біатлоніст збірної України одружився з сестрою Підручного

27-річний біатлоніст збірної України Тарас Лесюк одружився з Юлію Підручною, яка є молодшою сестрою українського…

4 часа ago

Суперкомп’ютер визначив переможця бою Усик — Ф’юрі

Володар титулу WBC Тайсон Ф'юрі має трохи більше шансів перемогти у поєдинку чемпіона WBA, WBO, IBO та…

5 часов ago

Син Суркіса розставив всі крапки у резонансному скандалі у матчі з Шахтарем

Син колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслав Суркіс – розповів власну версію інциденту, який…

5 часов ago

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку РФ на Олімпіаді

Журналістам із Росії заборонили використовувати символіку їхньої країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в…

6 часов ago