Новини

Беленюк хоче дізнатися реакцію правоохоронців на розслідування щодо Бубки

Олімпійський чемпіон та народний депутат України Жан Беленюк збирається надіслати депутатські запити до правоохоронних органів стосовно розслідування про бізнес Сергія Бубки.

Нещодавно в одному з розслідувань Bihus.Info стверджувалося, що його спільний бізнес Бубки та його брата працює на території так званої «ДНР» та отримує підряди від окупантів. Тим не менш, особливої реакції від посадовців та спортсменів практично не було. Голосування щодо відправлення клопотання про виключення Бубки з НОК, ініційоване Владиславом Гераскевичем, було провалене.

Напередодні Беленюк заявив, що готує депутатські запити з питання розслідування про Бубку.

«На жаль, проаналізувавши ситуацію з розслідуванням Bihus.Info і реакцією на нього комісії спортсменів, мушу констатувати — Україні ще доведеться формувати інститут репутації… через те, що здебільшого суспільство, і безпосередньо спортсмени-олімпійці, як складова цього суспільства, не готові, на жаль, реагувати на суспільно значущі речі та критично ставитися до можливих протиправних дій будь-кого, навіть якщо це найвидатніший стрибун з жердиною України.

А найвидатніші стрибуни з жердиною комунікувати та реагувати відповідним чином на матеріали, які, у випадку якщо це все неправда і наклеп, паплюжать їх честь та гідність.

Пройшло вже понад тиждень після оприлюднення розслідування Bihus.Info про співпрацю родичів пана Бубки та фірм, які повʼязані з ним, з терористами в окупованому Донецьку, проте від нього ми не почули ані слова… лише заяви третіх осіб про те, що він готує позов до суду..

Водночас на комісії атлетів НОК пропозицію Владислава Гераскевича хоч якось відреагувати на це розслідування підтримав лише сам Влад Гераскевич.

Спортсмени аргументували це тим, що необхідно щоб цим питанням займалися відповідні правоохоронні органи, а вже тоді, за результатами їх роботи будемо робити висновки.

Тому готую депутатські запити у відповідні правоохоронні органи, щоб дізнатись, чи взагалі відреагували вони якось не це розслідування. Про результати повідомлю додатково», — написав Беленюк у Telegram.

antonio

Recent Posts

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

6 часов ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

15 часов ago

Мілевський із другом дізналися про договірний матч і зірвали великий куш на ставках

Колишній футболіст київського «Динамо» і національної збірної України Артем Мілевський і його товариш Сергій Третьяк…

1 день ago

Йоханнес Бьо не зміг перемогти в шоу-гонці City Biathlon-2024

П’ятиразовий олімпійський чемпіон, 20-разовий чемпіон світу, п’ятиразовий володар Кубка світу норвезький біатлоніст Йоханнес Бьо став…

2 дня ago

Костюк не втратила позицій в рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції в новому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

2 дня ago

Віттоцці перемогла в шоу-гонці City Biathlon-2024, Джима не стартувала

Італійська біатлоністка Ліза Віттоцці здобула перемогу в шоу-гонці City Biathlon-2024 у німецькому Дрездені. Віттоцці показала…

3 дня ago