Новини

Новачок Полісся: «Мене називали конголезським Мбаппе»

Новобранець житомирського Полісся Бені Макуана дав перше велике інтерв’ю в якості гравця «вовків», детально розповівші про себе та як наважився переїхати до України під час війни на території нашої держави.

«Не буду заглиблюватись в футбольну термінологію. Можливо, буде простіше, якщо я вам та вболівальникам команди скажу, що з самого раннього дитинства були моделі футболістів, на які я рівнявся. Думаю, так буде легше зрозуміти і про мої якості, зрозумівши, що це за гравці. На рівні моєї країни — це один із нападників: Болі Сідуан, але, очевидно, що гравці з Конго не настільки відомі широкому загалу. Коли я переходив в Європу, багато фахівців і журналістів називали мене конголезським Кіліаном Мбаппе. За ігровими якостями, я не буду лукавити, я себе порівнюю з цими гравцями.

Я не можу сказати, що в мене не було інших пропозицій, але зараз я вже гравець «Полісся» і говорити про них немає особливого сенсу. Але я можу сказати достатньо впевнено, що це був мій особистий вибір, я вважаю його вдалим і ефективним зі спортивної точки зору. Я дуже добре зважив всі «за» та «проти». Я подумав, що в даний момент я можу допомогти «Поліссю» у виконанні завдань на сезон, а команда з розумінням поставилась до мене і дає мені можливість, час та дозує навантаження, щоб я міг набрати форму. Тому в даний момент, я вважаю, я зробив правильний вибір. Думаю, що це вибір дозволить мені проявити себе найбільш ефективно. Я хочу допомогти «Поліссю» і, не буду кривити душею, я хочу якнайкраще проявити свої якості в УПЛ. Це може допомогти мені повернутись в ТОП-5 чемпіонатів Європи. Але хто-зна, можливо, ми разом із «Поліссям» будемо так грати, що я не захочу звідси їхати.

Рішення про перехід сюди я приймав самостійно і без будь-якого тиску. Я цілком усвідомлював, що це може бути не цілком безпечно, але, якщо клуб простяг мені руку допомоги і увійшов в моє положення і згоден проявити трохи терпіння, поки я наберу свою форму, мені так само здається важливим, що і я, як частина команди, зможу принести вболівальникам трішки радості, адже її зараз не так багато через війну. Багато родин розлучилось, люди були змушені залишити свої оселі. А наша гра — можливість подарувати їм трошки свята в такій ситуації, щоб вони почали посміхатись. Мені здається це дуже важливим. Саме тому, коли клуб пішов назустріч мені, я вважаю частиною своєї місії тут подарувати вболівальникам радість, наскільки це можливо. І що б зі мною не сталось — рішення про перехід сюди ухвалив я, а отже, буде так, як забажає Бог. Але я вважаю, що зробив усе правильно», – сказав Макуана в інтерв’ю клубному Ютуб-каналу Полісся.

victor

Recent Posts

Динамо не буде переносити матчі УПЛ заради Ліги Європи

Віцепрезидент київського "Динамо" Дмитро Бріф розповів, чи збирається клуб переносити матчі УПЛ через участь у…

12 часов ago

Динамо та GGBET провели пресконференцію стосовно старту в Лізі Європи

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного…

13 часов ago

Наставник жіночої збірної України з біатлону оцінив виступ українок на літньому ЧС-2024

Старший тренер української жіночої збірної з біатлону Микола Зоц дав оцінку виступам наших дівчат на літній…

14 часов ago

В учасників Олімпіади-2024 знайшли допінг

П'ять спортсменів здали позитивні тести на допінг під час Олімпіади-2024 у Парижі. Про це повідомляє Міжнародне агентство…

18 часов ago

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

1 день ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

1 день ago