Новобранець житомирського Полісся Бені Макуана дав перше велике інтерв’ю в якості гравця «вовків», детально розповівші про себе та як наважився переїхати до України під час війни на території нашої держави.

«Не буду заглиблюватись в футбольну термінологію. Можливо, буде простіше, якщо я вам та вболівальникам команди скажу, що з самого раннього дитинства були моделі футболістів, на які я рівнявся. Думаю, так буде легше зрозуміти і про мої якості, зрозумівши, що це за гравці. На рівні моєї країни — це один із нападників: Болі Сідуан, але, очевидно, що гравці з Конго не настільки відомі широкому загалу. Коли я переходив в Європу, багато фахівців і журналістів називали мене конголезським Кіліаном Мбаппе. За ігровими якостями, я не буду лукавити, я себе порівнюю з цими гравцями.

Я не можу сказати, що в мене не було інших пропозицій, але зараз я вже гравець «Полісся» і говорити про них немає особливого сенсу. Але я можу сказати достатньо впевнено, що це був мій особистий вибір, я вважаю його вдалим і ефективним зі спортивної точки зору. Я дуже добре зважив всі «за» та «проти». Я подумав, що в даний момент я можу допомогти «Поліссю» у виконанні завдань на сезон, а команда з розумінням поставилась до мене і дає мені можливість, час та дозує навантаження, щоб я міг набрати форму. Тому в даний момент, я вважаю, я зробив правильний вибір. Думаю, що це вибір дозволить мені проявити себе найбільш ефективно. Я хочу допомогти «Поліссю» і, не буду кривити душею, я хочу якнайкраще проявити свої якості в УПЛ. Це може допомогти мені повернутись в ТОП-5 чемпіонатів Європи. Але хто-зна, можливо, ми разом із «Поліссям» будемо так грати, що я не захочу звідси їхати.

Рішення про перехід сюди я приймав самостійно і без будь-якого тиску. Я цілком усвідомлював, що це може бути не цілком безпечно, але, якщо клуб простяг мені руку допомоги і увійшов в моє положення і згоден проявити трохи терпіння, поки я наберу свою форму, мені так само здається важливим, що і я, як частина команди, зможу принести вболівальникам трішки радості, адже її зараз не так багато через війну. Багато родин розлучилось, люди були змушені залишити свої оселі. А наша гра — можливість подарувати їм трошки свята в такій ситуації, щоб вони почали посміхатись. Мені здається це дуже важливим. Саме тому, коли клуб пішов назустріч мені, я вважаю частиною своєї місії тут подарувати вболівальникам радість, наскільки це можливо. І що б зі мною не сталось — рішення про перехід сюди ухвалив я, а отже, буде так, як забажає Бог. Але я вважаю, що зробив усе правильно», – сказав Макуана в інтерв’ю клубному Ютуб-каналу Полісся.