Футбол

Шаран: «Клубний бюджет збільшиться»

Головний тренер закарпатського Минаю Володимир Шаран дав розлоге інтерв’ю, де окрім іншого підбив підсумки минулого чемпіонату, розказав, що команді не дали ні копійки преміальних та поділився планами на майбутнє.

Якщо не помиляюся, то на марафонській турнірній дистанції «Mинай» лише одного разу знаходився в зоні вильоту. Але вдалося швидко відштовхнутися від дна таблиці. Що допомогло? Я вважаю, що продуктивно попрацював весь тренерський штаб, в команді був чудовий мікроклімат, за налаштованістю ми взагалі були одними з кращих в УПЛ. Був порядок, кожен гравець чітко виконував тренерську установку, знав свій маневр, це саме той випадок, коли організація під час матчу била клас.

– Після злету на восьме місце в УПЛ тренерський штаб та гравці, мабуть, були відзначені серйозними преміальними?

– Ні, цього не було передбачено. Але необхідно зазначити, що клубний бюджет, хоча й не суттєво, але в новому сезоні збільшиться.

– Ви завжди були тренером-максималістом. Свого часу в «Олександрії» говорили, що налаштовуватися допомагає бажання зійти на п’єдестал пошани УПЛ, дебютувати в єврокубках. А де черпаєте наснагу в скромному «Mинаї»?

– Поява біля керма «Mиная» – це також був для мене виклик. Кортіло довести, що команда з доволі обмеженими фінансовими можливостями, без «зіркових» виконавців, може гідно виступати в УПЛ. Звичайно, заявляти, що наступний крок – боротьба за путівку в єврокубкову зону, було б неправильно. Треба завжди залишатися реалістом. Ось чому буде дуже добре, якщо збережемо прописку в УПЛ.

Повірте, конкуренція в новому чемпіонаті значно зросте. Подивіться тільки, як агресивно діють на трансферному ринку новачки – «Полісся», ЛНЗ, захочуть реабілітуватися «Динамо», «Олександрія», «Колос».

– Коли закінчується ваш контракт з «Mинаєм»?

– Через рік. Що буде далі – прогнозувати важко. Багато залежатиме від того, якими будемо на фініші. Наводить слова Шарана Sport.ua.

victor

Recent Posts

Бражко: «Почути гімн Ліги чемпіонів було моєю дитячою мрією»

В четвер у центрі Києва "Динамо" провело урочистий захід, присвячений старту виступу команди в основному…

4 часа ago

Світоліна перенесла операцію, через яку достроково завершила сезон

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна перенесла операцію, через яку була змушена достроково завершити сезон.…

6 часов ago

Дружина Йоханнеса Бьо опублікувала рідкісне фото зіркового біатлоніста

Хедда Делі Бьо, дружина п’ятикратного олімпійського чемпіона, багаторазового чемпіона світу, норвезького біатлоніста Йоханнеса Бьо, опублікувала…

12 часов ago

Міжнародна федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) відхилила пропозицію відновити повні права шахових федерацій Росії та Білорусі. Про…

16 часов ago

Брагару: «Не думаємо про турнірну таблицю, йдемо від гри до гри»

Вінгер київського «Динамо» Максим Брагару дав ексклюзивний коментар EuroFootball.com.ua за підсумками перенесеного матчу 4-го туру УПЛ проти…

1 день ago

Доротея Вірер розповіла про свою роботу на Олімпійських іграх-2024

Триразова призерка Олімпіади, чотириразова чемпіонка світу, італійська біатлоністка Доротея Вірер розповіла про тонкощі своєї роботи…

1 день ago