Новини

Вболівальники дебютанта УПЛ виступили проти африканських новачків клубу

Ультрас житомирського «Полісся» висловилися проти підписання клубом кількох новачків.

Ідеться про Моузеса Джарджу, Чіджоке Аніагбосо та Бені Макуана. Всі вони є представниками африканського континенту (Гамбія, Нігерія та Конго відповідно).

Вболівальники обґрунтовують свою позицію тим, що через підписання нових гравців вихованці «Полісся» не матимуть змогу пробитися до стартового складу.

«Джарджу з Гамбії, Аніагбосо з Нігерії, Макуана з Конго. Бум африканських гравців в ФК «Полісся» — одна з обговорюваних тем в ЗМІ України.

Найдорожча покупка (600 тисяч євро за даними Transfermarkt) — Бені Макуана з «Монпельє». В минулому сезоні чемпіонату Франції він виходив лише на заміну у 8 матчах, опинився в тіні й нічим себе не проявив. За збірну Конго відіграв 12 матчів, результативними діями також не вирізнявся. І чим він краще за українців?

Проте, під час війни, дитячі спортивні школи в Україні отримують мінімальну підтримку. Молодим футболістам важко пробитися в основний склад першої команди «Полісся», де грають такі іноземні легіонери.

Позиція WZTF однозначна — африканських легіонерів до «Чорного списку»!

І справа тут не в расизмі. Ми хочемо, щоб за «Полісся» виступали передусім близькі за духом та менталітетом гравці. В Житомирі ніколи не було чорношкірих гравців, і це традиція, яка відрізняє наш клуб від інших.

Cелекціонери мають передусім шукати нових гравців на Житомирщині, в сусідніх областях, тобто історично за духом близькі до «Поліського краю». А вже потім звертати увагу на всю Україну та Європу», — йдеться у заяві.

antonio

Recent Posts

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

9 часов ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

15 часов ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

16 часов ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

17 часов ago

Міжнародна спортивна федерація зберегла обмеження щодо росіян і білорусів

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) залишила обмеження щодо виступів російських та білоруських шахістів на міжнародних змаганнях,…

20 часов ago

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

2 дня ago