Футбол

Клуб зобов’язали заплатити за трансфер загиблого футболіста

ФІФА зобов’язало валлійський клуб заплатити Нанту за трансфер Еміліано Сала, який трагічно загинув. Проте Кардіфф не поспішає виконувати рішення Міжнародної федерації футболу.

У зимове трансферне вікно 2019 року Кардіфф Сіті, який тоді виступав в АПЛ, за рекордні 17 мільйонів євро підписав аргентинського форварда Нанта Еміліано Сала. Проте під час перельоту через Ла-Манш літак з футболістом на борту зазнав катастрофи.

Кардіфф намагається уникнути оплати трансферу

Валлійський клуб через суд намагався скасувати трансфер гравця, який так і не дебютував за Кардіфф Сіті. Через відмову розрахуватися з Нантом валлійці отримали трансферний бан і змушені були оплатити перший транш в розмірі 6 мільйонів. Вони вважали, що цієї суми буде достатньо для компенсації «канаркам».

Проте ФІФА зобов’язала Кардіфф Сіті оплатити другий і третій транші в розмірі 11 мільйонів. Валлійці вважають це рішення несправедливим. Річ у тім, що французька прокуратура веде розслідування проти посадових осіб Нанта, яких звинувачують у шахрайстві.

Відомо, що директор «канарок» Франк Кіта, а також кілька співробітників клубу були взяті під варту. У зв’язку з цим Кардіфф намагається відкласти проплати.

«За цих обставин Кардіфф вважає, що було б справедливіше, якби вимога виплати кошти за трансфер була відкладена до завершення розслідування французької поліції та позову клубу проти Нанта у французьких судах», – йдеться у заяві валлійського клубу.

niko

Recent Posts

Ф’юрі: «Я завжди вважав, що переміг Усика»

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі поділився спогадами від бою проти Олександра Усика.…

11 часов ago

Абраменко підтвердив, що завершив професійну кар’єру

Олімпійський чемпіон із фристайлу Олександр Абраменко прокоментував інформацію про завершення професійної кар'єри. В одному зі…

13 часов ago

Справу засудженого за корупцію ексглави IBU буде переглянуто

Апеляційний суд Боргартінга задовольнив апеляцію ексглави Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерса Бессеберга, засудженого за корупцію.…

13 часов ago

Ф’юрі заявив, що не готовий до реваншу з Усиком

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі зробив суперечливу заяву про свій реванш проти…

14 часов ago

Відомо, хто судитиме Класичне між Динамо та Шахтарем

Стала відома суддівська бригада, яка працюватиме на матчі 11-го туру УПЛ між київським "Динамо" та…

15 часов ago

Ворскла визначилася з кандидатурою нового головного тренера

Відомо, хто може стати новим головним тренером полтавської "Ворскли". В середу представники "Ворскли" підтвердили, що…

16 часов ago