У Польщі правоохоронці затримали російського спортсмена за підозрою у шпигунстві на користь рф.

Про це повідомив генеральний прокурор та міністр юстиції Польщі Збігнєв Зьобро у Twitter та видання PAP.

“Російські шпигуни потрапляю до нас за грати одне за одним! Черговий успіх слідчих Національної прокуратури та Агентства внутрішньої безпеки. Затримано шпигуна, який діяв під виглядом спортсмена”, – повідомив Збігнєв Зьобро.

За його словами, це вже 14 затриманий член шпигунської мережі, викритий в межах розслідування, яке веде Агентство внутрішньої безпеки.

“Затриманий є громадянином росії, професійним спортсменом хокейного клубу першої ліги. Він виконував у Польщі завдання на замовлення іноземної спецслужби, яке включало розвідку об’єктів критичної інфраструктури у кількох воєводствах” – повідомили агентству PAP в офісі Міністерства внутрішніх справ Польщі.

Зазначимо, що у березні цього року у Польщі затримали російського шпигуна. Іноземцю, який зізнався у шпигунстві на користь росії, загрожує до 10 років позбавлення волі. Як повідомляє окружна прокуратура в Гданську, він перебуває у країні з січня.

Громадянин іноземної держави під час допиту визнав себе винним у шпигунстві на користь росії та описав обставини свого вербування російською спецслужбою.

Польська влада заарештувала його на 3 місяці, йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Згідно з висновками слідства, чоловік збирав та передавав росії інформацію, зокрема й про критичну інфраструктуру в Поморському та Куявсько-Поморському воєводстві, а також про діяльність відомств безпеки.

Підозрюваного схилили до шпигунської діяльності на території Польщі. Чоловік виконував завдання на замовлення російської служби щонайменше з січня 2023 року.