Дворазовий олімпійський чемпіон з плавання Денис Панкратов звинуватив Міжнародний олімпійський комітет (МОК) у ненависті до росіян через умови допуску до змагань. Представник країни-агресорки зажадав від організації не цікавитись думкою атлетів про війну в Україні, щоб вони мали змогу виступати на турнірах.

Про це Панкратов написав у своїй колонці для порталу Sports.ru. Не говорячи про причини санкцій щодо росіян, він заявив про те, що в МОК «озлобили величезну країну» і не намагаються шукати діалогу з представниками рф задля їхнього допуску до міжнародних змагань.

«Ви вважаєте, що спортсмени не повинні висловлювати політичну позицію. Тож не питайте їх про це! Ви озлобили величезну країну. Якщо хтось ще сумнівався, то тут в один день все стало зрозуміло. Ви нас ненавидите, ви нас викинули звідусіль. Ви навіть шансу нам не дали про щось замислитись. Ви не розумієте, що для нас те, що відбувається зараз, набагато більше горе, ніж для вас. Ви далеко, а в мене, наприклад, старші діти та родичі з боку дружини – українці. І у половини країни так само. І ви нас повчатимете, коли в нас тут реально сім’ї руйнуються? Мені дуже шкода, що замість того, щоб спробувати згладити конфлікт і знайти виходи, ви просто відштовхнули один народ і, по суті, не допомогли іншому», – зазначив Панкратов.