Радник президента народного клубу Верес Сергій Коваль озвучив позицію свого клубу щодо формування єдиного телепулу УПЛ сезон 2022/2023 років.

— «Від самого початку обговорення концепції єдиного телепулу наш клуб виступав за цю ідею. Зокрема, президент Вереса Іван Надєїн неодноразово публічно заявляв, що Верес — за єдиний телепул.

Очікували побачити чітку картину стосовно трансляцій з цифрами, викладками, вартістю продакшену, джерелами монетизації, тощо. На виході ж вийшло, що конструктивних і конкретних напрацювань — немає. Бізнес-модель єдиного телепулу — не є зрозумілою. Неясно, яким чином клуби планують заробляти на продажі прав на телетрансляції. Це ж одне з основних джерел наповнення бюджету клубів у всьому світі. Більше того, немає розуміння, як вийти з ситуації, коли три клуби: Дніпро-1, Зоря і Динамо — вже зараз чітко оголосили позицію, що за будь-яких обставин залишаться з групою телеканалів 1+1, де мають діючі контракти.

Відсутня також чітка бухгалтерія, обгрунтування, чому закладена вартість організації однієї трансляції коштує саме стільки. Ми ж теж робимо свої дослідження, спілкуємося з людьми, і виходимо на умовну цифру 10, в той час як нам пропонують робити те ж саме за умовну цифру 25.

Ми готові шукати консенсус, готові до компромісів, готові розглядати будь-які комерційно привабливі варіанти єдиного телепулу, але наразі вони просто відсутні. Відсутня логіка і відсутня бізнес-модель», — цитує Коваля сайт terrikon.