Адвокат та боєць ЗСУ Масі Найєм прокоментував свій допис в мережі відносно справи президента УАФ Андрія Павелка.

«Я не є і не був адвокатом у справі Андрія Павелко. Я не розділяю цінності Андрія. Довіряю своїм колегам і свій допис робив, підтримуючи їх професійну діяльність. Бо порушення верховенства права в цій справі сьогодні завтра може бути прецедентом. І ці порушення дійсно є.

З розумінням ставлюсь до обурення, яке спричинив мій коментар. Прикро, що у когось він викликав недовіру або сумніви у моїх цінностях.

Для мене це урок. І оскільки я дійсно не беру безпосередньої участі у справах компанії, а мої публічні заяви очевидно впливають на суспільну думку, у подальшому буду утримуватись від коментарів по суті процесів, які супроводжує компанія.

І головне. Зараз я – військовослужбовець. І менше всього я б хотів, щоб мій кредит довіри від суспільства та моя репутація використовувались у справах, які має розглядати суд та слідчі органи. І для мене очевидно, що мої цінності не є тотожними із клієнтом юридичної компанії», – написав Найєм на своїй сторінці у Фейсбук.

Зазначимо, що саме заснована Найємом компанія «Міллер» захищає інтереси Павелка. Раніше ж, сам Найєм відносно справи президента УАФ говорив (писав) наступне:

«Прогнозую, що це буде один із найгучніших процесів в історії сучасної України. Наш клієнт президента УАФ Андрій Павелко незаконно ув’язнений.

Прокуратура не мала права передавати кримінальне провадження по ДСУ у відділення поліції у Львові. Львівська поліція не мала права розслідувати. А суд у Львові був зобов’язаний застосувати судовий контроль і зупинити це. Але цього не сталося.

На наших очах розгортається черговий етап боротьби за крісло президента УАФ із використанням ключових державних інституцій. У справі фігурують усім відомі прізвища, і нові імена».