Форвард збірної Грузії Хвіча Кварацхелія став головним відкриттям чемпіонату Італії з футболу у сезоні 2022/2023. Один із голів футболіста був визнаний найкращим у Серії А за підсумками сезону.

Кварацхелія допоміг «Наполі» вперше за довгі роки виграти Скудетто, повідомляє офіційний сайт Серії А.

Хвіча Кварацхелія став одним із найкращих трансферів «Наполі» за останні роки. Минулого літа «партенопейці» запросили грузинського футболіста з «Динамо» (Батумі) за 12 млн євро. Форвард забив м’яч і зробив результативну передачу у першому ж матчі за «Наполі».

Найкращий гол Кварацхелії

Грузинський футболіст склав потужну пару з Віктором Осімхеном в атаці неаполітанської команди. Саме точний удар Хвічі Кварацхелії було визнано «Голом сезону» у Серії А.

М’яч був забитий у 26-му турі чемпіонату Італії у ворота «Аталанти», яку «Наполі» обіграв із рахунком 2:0. У контратаці Осімхен точною передачею знайшов біля чужої брами Кварацхелію, який ефектно обіграв кілька суперників і завдав точного удару по центру.

За підсумками минулого сезону 22-річний Хвіча Кварацхелія забив 12 голів та зробив 13 результативних передач у складі «Наполі». Трансферна вартість гравця збільшилася майже вдесятеро. Сам він мріє виступати за мадридський «Реал».