Відомий український тренер Олег Федорчук поділився думками щодо того, чи відпустить “Челсі” Михайла Мудрика незабаром.

Узимку Мудрик став гравцем лондонського “Челсі” за рекордну суму для українського футболу – 70 млн євро + 30 млн євро бонусів.

Щоправда, дебют українця виявився не зовсім вдалим. У 17 матчах Мудрик зробив лише дві гольові передачі.

Через такі результати Мудрика пожвавилися розмови щодо його можливого продажу або оренди в інший клуб. На думку Федорчука, це малоймовірно.

“Визначати і пропонувати буде клуб. У таких випадках, звісно, можна й самому гравцеві ініціативу проявляти. Але у випадку з Мудриком навряд чи це станеться. З Лондона важко виїхати. Тому я думаю, якщо повернутися до початку цієї трансферної угоди, то у мене було передчуття, що, найімовірніше, на Мішу чекає шлях Салаха, якого теж “Челсі” купив за великі гроші, а потім відправив у кілька оренд. Момо (Салах – прим.) повернувся на Олімп, але вже в іншому клубі. Ми знаємо, що в “Ліверпулі” він зараз один із найкращих гравців у світі.

Багато футболістів пройшли через оренду. Особливо з нашого регіону, Східної Європи: футболісти йдуть спочатку в один клуб, потім в оренду, потім повертаються. Це нормально. Єдине, що напружує в цій ситуації – це сума трансферу. Якби вона була, як у випадку з Циганковим (мізерна, ну, реальна) – нехай не п’ять, то хоча б 15-20 мільйонів, ми б зараз таких запитань одне до одного не ставили. За таку суму і “Челсі”, і Мудрик були б дуже задоволені таким дебютом. А так – заплатили непомірно високу суму і зарплату немаленьку, тому все це накладає такий відтінок незадоволеності”, – розповів Федорчук FanDay.net.