Перший віцепрезидент УАФ Олег Протасов заявив, що він та очільник молодіжної збірної України Руслан Ротань готові взяти Андрія Павелка на поруки.

Павелко наразі перебуває під вартою після рішення Шевченківського районного суду міста Львова. Президент УАФ є фігурантом справи щодо розкрадання коштів на будівництво заводу з виготовлення штучних полів.

У четвер відбудеться судове засідання, на якому буде розглянуто апеляцію на рішення про арешт Павелка.

Напередодні суду Протасов заявив, що готовий разом із Ротанем взяти на поруки Павелка.

“Перебуваю в розташуванні збірної U-21 у Бухаресті. Сьогодні для України матчем із Хорватією стартує молодіжне Євро-2023.

Тим часом УАФ репресують. Ганебний судовий процес із намірами арешту триває проти генсека УАФ Юрія Запісоцького. А завтра львівські судді розглядатимуть апеляційні скарги адвокатів на незаконний арешт керівника асоціації Андрія Павелка.

Якщо мета замовників — заблокувати нашу роботу, то ви програли. Хоча насправді ви програли вже тієї самої миті, коли ще наприкінці минулого року намагалися вчинити переворот в УАФ не менш ганебними методами, ніж ті, до яких вдаєтеся зараз, заарештовуючи людей без жодного доведеного доказу їхньої вини.

Футбол — це командний вид спорту. І саме тому і я, і головний тренер молодіжної збірної Руслан Ротань у черговий раз підкреслюємо свою готовність узяти на поруки Андрія Павелка. Ми вчергове висловлюємо свою цілковиту підтримку президенту асоціації та генеральному секретареві, засуджуючи незаконні дії проти них”, – написав Протасов у Facebook.