Новини

Відомий український спортсмен готовий вбивати білорусів

Колишній український тенісист Сергій Стаховський розповів про спілкування з російськими та білоруськими тенісистами під час повномасштабного вторгнення.

— В тебе лишився хтось, можливо з боку колишньої дружини, або хтось з росіян, з якими ти підтримуєш зв’язок і яким реально прикро та соромно за те, що відбувається? Можливо, хтось зі спортсменів?

— Зі спортсменів є. Ну. в мене спортивне коло спілкування тільки в тенісі було. Є двоє, з якими я ще більш-менш спілкуюся. Не сказав би, що з 2014 року ми з ними були в конфлікті, але ми розуміли, що це було неправильно, а зараз це прям зовсім.

Можу сказати, що вже під час війни близько спілккувався з Андрієм Рубльовим. Я намагався пояснити йому свою позицію і що він має для мене умовно зробити, щоб я розумів, що він проти цієї війни.

Він не був такої радикальної точки зору, хоча з усіх тенісистів (російських — прим.) найбільше зробив і сказав щодо того, що коїться в Україні.

Наше спілкування обірвалося до «Вімблдону» минулого року. Я йому сказав: «Дивись, для мене — ось так і ось так, я це зрозумію. А інакше — це твоє рішення».

Також спілкувався з Михайлом Южним, тому що я хрещений батько його сина. З 2014 року ми всі питання між собою вирішили, і потім грали в парі, були дуже близькими, а зараз — віддалились, тому що, по перше, я розумію, що йому немає чого мені написати, а мені йому нічого розповісти.

Мене дуже здивували білоруси, тому що в мене було дуже багато знайомих з Білорусі — ми разом тренувалися, ходили на вечері на змаганнях, і жоден з них нічого не написав мені з початку війни. Трохи боляче, якщо чесно.

— Як ти думаєш, чому?

— Я не знаю, чому. Мене не дуже турбує чому. Для мене ці люди не існують, і якщо їх побачу, то ніколи не потисну руку. Мені немає про що з ними говорити. Я дуже сподіваюся, що вони не з’являться в Україні, тому що мені доведеться їх вбити, — сказав Стаховський.

niko

Recent Posts

Волейбольний клуб Решетилівка провів благодійний забіг для воїнів ЗСУ

60 000 грн для військового Романа Косенка та його побратимів зібрано завдяки благодійному забігу, який…

11 часов ago

Костюк не втратила позицій в новому рейтингу WTA

Відомо, на якій позиції у світовому рейтингу WTA перебуває перша ракетка України Марта Костюк. На…

18 часов ago

Відомий лижник увійшов у тренерський штаб збірної України з біатлону

Український лижник Олексій Красовський став провідним тренером штатної команди з біатлону. За даними видання "Чемпіон",…

19 часов ago

Біатлоніст Баккен, який мав проблеми із серцем, пропускає чемпіонат Норвегії

Норвезький біатлоніст Сіверт Гутторм Баккен був змушений відкласти повернення в біатлон через застуду. Спортсмен планував…

20 часов ago

Міжнародна спортивна федерація зберегла обмеження щодо росіян і білорусів

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) залишила обмеження щодо виступів російських та білоруських шахістів на міжнародних змаганнях,…

22 часа ago

На війні загинула колишня українська спортсменка

На російсько-українській війні загинула колишня українська важкоатлетка Ніна Пашкевич. Трагічну звістку напередодні повідомив Комітет молоді…

2 дня ago