Колишній головний тренер київського Динамо і збірної України Йожеф Сабо оцінив дебютний офіційний матч збірної України під керівництвом Сергія Реброва у якому наша збірна переграла Північну Македонію 3:2.

— Я давно в футболі, але такого не розумію. В першому таймі нас взагалі не було на полі. Ми просто не впізнали команду. Не було ні ударів по воротах — зовсім нічого. Був суперник, який домінував і міг ще забивати. Команди виходять в другому таймі і виходить все навпаки — наші грають, а македонці ходять пішки. Вони думали, що стоячи можуть обіграти команду? Це не можливо! В футболі потрібно постійно рухатися, переміщатися. Перед нашою збірною потрібно зняти шапку за гру в другому таймі. Здорово зіграли і дай Бог, щоб так продовжувалося! Є команда, Ребров — молодець. Певно, знайшов потрібні слова для футболістів у перерві. Я отримав задоволення від гри, особливо від другого тайму.

— Який відсоток вини гравців у пропущених м’ячах нашої збірної?

— Якщо говорити про пенальті, то не зрозуміло, для чого Матвієнко поставив руки перед собою. Раніше він був набагато кориснішим для команди, ніж зараз. Другий гол в наші ворота: що робив наш воротар, як він переміщався? Чи він стояв на ліні воротарського майданчика і не зміг взяти? Удар був прекрасним, але воротарі повинні такі брати, переводити на кутовий. Тому тут 50 на 50.

— Голи нашої збірної — відпрацьовані на тренуваннях?

— Гол забитий з кутового говорить про те, що він відпрацьовувався в процесі тренувань. Третій гол Циганкова теж свідчить про те, що це розробка в тренувальному процесі. По-іншому не може бути. Дуже здорово віддав Мудрик.

— Хто лідери збірної?

— Циганков — він здорово заграв. В «Жироні» Віктор став грати по-іншому, його навчили відбирати, він зміщується в середину. Помітно, що Циганков росте. Добре, що наші гравці йдуть в європейські команди, в яких можуть прогресувати. Питання в тому, що ми робимо в чемпіонаті не так, що футболісти в нас зупиняються в рості? Також, багато корисної роботи робить Степаненко. Ну, і Мудрик — показав, що він футболіст. Він шукає вільний простір, не побоявся піти на чотирьох захисників, віддав зрячу передачу назад і в Коноплі вийшов класний удар. Можливо, ще й пощастило, що потрапив в кут. Третій гол показав прекрасне взаєморозуміння наших гравців. Захист суперника просто стояв і дивився. Не знаю, в яких командах вони грають.

— Які очікуванням від матчу із Мальтою?

— Головне — не перехвалити наших футболістів. Ми зобов’язані обігравати Мальту. Потрібно з перших хвилин вмикати швидкості, не давати спокою супернику, пресингувати, контролювати м’яч, побільше ударів по воротах і обов’язково забивати. Збірна України — фаворити, але це потрібно доводити на футбольному полі голами. Якщо так будуть грати і далі, як в другому таймі, то зможуть поборотися за друге місце в групі, — сказв Сабо в інтерв’ю сайту 1927.kiev.ua.