Новини

В УАФ прокоментували арешт Андрія Павелка

В Українській асоціації футболу офіційно відреагували на арешт президента організації Андрія Павелка.

В п’ятницю зранку стало відомо, Шевченківський районний суд міста Львова ухвалив рішення про тримання Павелка під вартою строком на 60 діб.

Перший віце-президент УАФ Олег Протасов різко засудив рішення суду.

«Ми в Український асоціації футболу вважаємо це рішення таким, що не має під собою жодних законних підстав та є політично-мотивованим, і адвокати УАФ уже подали апеляцію. Передача справи з Києва до Львова та швидкість ухвалення рішення викликає питання не лише в юристів, але й у простих людей, які не обізнані в юридичних тонкощах.

Також адвокати УАФ будуть апелювати до міжнародних інституцій із метою довести безпідставність арешту Андрія Павелка, який також є членом Виконкому УЄФА. Крім того, готуються документи для подачі в Європейський суд з прав людини.

Що стосується діяльності УАФ, то вона продовжується в штатному режимі. Національна збірна готується до матчів відбору Євро-2024, молодіжна — до старту на Євро-2023. Інші підрозділи, зокрема, працюють над поновленням змагань у наступному сезоні. До речі, хотів би нагадати, що саме Андрій Павелко був тією рушійною силою, яка дозволила нам провести минулий — унікальний! — чемпіонат в умовах воєнного стану.

Тому звертаюся до всіх представників футбольної спільноти. Зберігаймо спокій! Ми переможемо і на воєнному фронті, і на футбольному! Усе буде Україна!» — йдеться у заяві Протасова.

antonio

Recent Posts

Лазуткін розповів, чи варто Ломаченку завершувати кар’єру

Відомий спортивний коментатор та речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін поділився думками щодо подальшого майбутнього…

4 часа ago

Іноземного футболіста заарештували за водіння напідпитку

Колишній форвард шотландського "Рейнджерс" та нинішній гравець колумбійського "Атлетіко Насьйональ" Альфредо Морелос потрапив у ДТП,…

5 часов ago

Колишній гравець Челсі змінив свою думку про Мудрика

Колишній гравець лондонського "Челсі" Джейсон Канді прокоментував виступ вінгера "аристократів" Михайла Мудрика у матчі проти…

5 часов ago

Луческу назвав причину свого звільнення з Динамо

Колишній наставник "Динамо" Мірча Луческу розповів, чому вирішив піти з посади головного тренера. "Київське "Динамо"…

6 часов ago

Пішов із життя віцечемпіон світу з футболу

Пішов із життя колишній бразильський футболіст Зе Карлос. Про трагічну подію стало відомо напередодні. Стверджуться,…

7 часов ago

Промоутер Джошуа назвав фаворита реваншу Усик — Фʼюрі

Глава промоутерської компанії Matchroom Boxing Едді Хірн для Boxing King Media поділився своїм прогнозом на…

14 часов ago