Новини

Відомо, скільки українських спортсменів виїхали за кордон через війну

Міністр молоді та спорту України та президент НОК Вадим Гутцайт розповів, скільки українських спортсменів покинули країну через російську агресію.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну дуже негативно вплинуло на український спорт. Багато спортивних об’єктів було пошкоджено або знищено, а спортсмени виїхали за кордон.

Під час спілкування з віцепрезидентом Європейської комісії Маргарітісом Схінасом Гутцайт розповів, скільки спортсменів виїхали з України.

«На сьогоднішній день багато молоді виїхало з України. Понад 40 тисяч спортсменів поїхали за кордон. Всі країни, національні олімпійські комітети надали велику допомогу, щоб наші спортсмени залишилися за кордоном з перших днів війни.

Наші спортсмени були на змаганнях на момент повномасштабного вторгнення, тому атлетам з Харкова, Херсону, Маріуполя не було куди повертатися. Всі країни Європи обʼєдналися і надали нам допомогу.

Рік тому в перших днях липня в Україні був президент МОК Томас Бах. На той час Міжнародний олімпійський комітет нам допомагав: вони не допускали до змагань росіян і білорусів. На жаль, 28 березня МОК змінив цю рекомендацію.

Зараз міжнародним федераціям надали більше повноважень задля повернення росіян і білорусів. Тепер ми працюємо окремо з кожною федерацією. Дуже важливо, що Європейський парламент проголосував проти повернення до змагань представників РФ і РБ.

Варто, аби вони зрозуміли, що допоки йде війна, наші території окупували, людей вбивають, понад 300 спортсменів загинуло, не можна повертати росіян і білорусів», — заявив Гутцайт.

antonio

Recent Posts

Луческу назвав причину свого звільнення з Динамо

Колишній наставник "Динамо" Мірча Луческу розповів, чому вирішив піти з посади головного тренера. "Київське "Динамо"…

29 минут ago

Пішов із життя віцечемпіон світу з футболу

Пішов із життя колишній бразильський футболіст Зе Карлос. Про трагічну подію стало відомо напередодні. Стверджуться,…

1 час ago

Промоутер Джошуа назвав фаворита реваншу Усик — Фʼюрі

Глава промоутерської компанії Matchroom Boxing Едді Хірн для Boxing King Media поділився своїм прогнозом на…

8 часов ago

Дмитро Підручний візьме участь у Різдвяній гонці-2024

Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний повідомив, що візьме участь у цьогорічній Різдвяній гонці, яка відбудеться 28 грудня у…

11 часов ago

Ф’юрі оцінив силу удару Усика

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі висловився про свого майбутнього суперника Олександра Усика.…

16 часов ago

Усик закликав Трампа допомогти українським військовополоненим

Чемпіон світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBC та WBO Олександр Усик звернувся до…

17 часов ago